Великдень наступає! Трохи за інших умов

10:57
631
views

Важливе для всіх християн свято Великодня, звісно, на Кіровоградщині православні відзначать як слід 24 квітня. Але воєнний час вносить свої корективи.

По-перше, у вірян заведено бути в церквах ближче до півночі перед настанням Великодня з кошиками продуктів та іншим для освячення, як сотні років роблять добрі люди. Але зараз по всій Україні – комендантська година, на Кіровоградщині після 21 години на вулицях дозволено бути лише військовим, поліції, працівникам підприємств критичної інфраструктури та тим, хто прямує до сховищ під час повітряної тривоги. Та свято ніхто не скасовував. Воно відбудеться за інших умов.

Голова Кіровоградської обласної воєнної адміністрації Андрій Райкович звернувся до жителів області з нагоди Великодня:

– Дорогі земляки! Світ на порозі великих релігійних свят, з якими завжди пов’язані найсвітліші надії. В Україні – війна. Жорстока й кривава. Російська орда спалює наші міста і села, вбиває дітей, забирає життя в тисяч мирних українців. Добрі люди в молитвах до Всевишнього на всіх мовах просять миру й захисту для України.

Великодні свята в умовах воєнного часу – це наші реалії сьогодні. Війна не дає нам права відміняти комендантську годину. Тож молитви в храмах цього року просимо провести без віруючих. Після завершення комендантської години, з 6-ї ранку, можна відвідувати культові споруди.

Поставтесь, будь ласка, з розумінням до рішення обласної військової адміністрації. Подбайте про свою безпеку. Віримо, що настане невдовзі той світлий день, коли славні Збройні Сили України визволять від ворога нашу рідну землю. І всі дзвони сповістять про Велику Перемогу України!

Також мешканці області мають розуміти, що громадський транспорт не працюватиме вночі, як це було в містах раніше на Великдень, – чекайте на 6-у годину ранку.

Зі святом усіх!