Міськрада скасувала подорожчання проїзду в Кропивницькому. Але платитимемо все одно 4,50

09:36
1890
views

Міськрада Кропивницького скасувала рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Виконком підвищив вартість проїзду в кропивницьких маршрутках. Власники маршрутних таксі подавали розрахунки на зростання ціни до 5 гривень за поїздку, у результаті затвердили 4 та 4,50. Нові тарифи набрали чинності 21 лютого.

Відповідне рішення депутати ухвалили вчора, 16 березня.

«Рішення про погодження нових тарифів приймалося дуже складно, ви це знаєте, – прокоментував дії міської ради мер Андрій Райкович. – Сьогоднішнє рішення більше політичне, ніж економічне, але це ознака демократичності дій влади».

Водночас, за його словами, «скоріш за все, перевізники оскаржать рішення сесії в судових органах і подальший розвиток подій відбуватиметься у судовій площині. У будь-якому випадку, наші управління економіки, розвитку транспорту та зв’язку, юридичне управління вже із сьогоднішнього дня готуватимуться до судових засідань».

На думку директора ПП «Олікс» Дмитра Вінницького, «рішення виконкому вже втрaтило свою aктуaльність після підписaння додaткових договорів, де прописaні нові тaрифи. Тaкі угоди зможе скасувати лише суд».

Відтак проїзд поки коштує 4 і 4,5 гривні залежно від маршруту. Реальне скасування вартості проїзду відбудеться після розривання додаткових угод з перевізниками.