У Кропивницькому відкрили оновлену дитячу обласну лікарню й поселфились із Порошенком (ФОТО)

17:09
3085
views

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті другого корпусу Кіровоградської дитячої обласної лікарні сьогодні, 21 серпня.

Президент зауважив, що реконструкція та добудова лікарня була проведена спільними зусиллями, в тому числі завдяки процесу децентралізації, повідомили «УЦ» у його прес-службі.

«Понад 200 мільйонів гривень зібрали на будівельні роботи, реконструкцію і закупівлю нового обладнання. Чому це так важливо? Це не лише абсолютно інші умови, інший вигляд обласної лікарні. Це і нові умови роботи лікаря, це і нове обладнання, починаючи від ультразвукової діагностики і закінчуючи операційними. І, врешті-решт, це врятовані життя дітей», – наголосив глава держави.

Петро Порошенко зауважив, що оновлення дитячої обласної лікарні є також свідченням змін і в регіоні, і в країні, адже вперше за тривалу історію, майже за півстоліття, проведено капітальний ремонт усіх її будівель.

Президент наголосив, що завдяки децентралізації обласні і міські бюджети мають гроші на розвиток. «Є можливість не просто виплачувати заробітну плату, бо раніше місцеві бюджети були касами з виплати зарплати, а реально турбуватися про розвиток міста. Хочу наголосити, що це лише початок», – зазначив Петро Порошенко.

Фото прес-служби Президента