Mini-Himars від Лозового

10:56
927
views

Виходець з Олександрії Володимир Лозовий у столиці – особистість відома. Він проводить корпоративи для фірм, організує незвичні весілля, у тому числі за кордоном, навіть веде благодійні аукціони з продажу творів мистецтва під творчим псевдонімом Volodymyr Takudis. На останньому такому аукціоні зібрали кошти на придбання наркозно-дихального апарату для дитячої лікарні «Охматдит». У нас на Кіровогращині він був відомий менше до того часу, як купив ракетницю для ЗСУ!

Ось пряма мова шоумена:

– Моя маленька гордість – я купив ракетницю. Це міні-градик, mini-Himars. Військові називають його НУРСомет, НУРСи — авіаракети, якими він стріляє. (Це ще радянська назва, російською «неуправляемый ракетный снаряд». – Ред.)

Це якщо коротко. Можливо, вам цікаво, чому саме такий вид допомоги і чому Володимир купив НУРСа сам?

– Протягом літа я проводив івенти (події, заходи. – Ред.). У тому числі й у Європі. Більшість із них благодійні, але були й комерційні, на яких мені платили гонорар. І якби не ЗСУ, можливо, я й не вів би івенти та не заробив би таку суму.

Тому це моя символічна вдячність. Чому саме такий вид допомоги?

Пам’ятаєте день, коли була Оленівка й з’явилось відео з кастрацією? Або дітей, які загинули протягом війни? Цей список можна продовжувати довго. В якийсь момент я вирішив, що моя допомога має бути трохи іншою. Коли в квітні я передав фонду «Крила» більше 100 тисяч гривень, на ці гроші вони купили авто. Просто автівка — то добре. Але мені хотілось чогось, що буде моїм особистим подарунком як для Збройних сил, так і для рашистів. Ракетниця для ЗСУ, а ракети для рашистів (з окремими посланнями, до речі).

Цю установку Володимир придбав вже з місяць тому, але військові не давали дозволу на публічну інформацію про це, поки ракетниця не дістанеться передової. Тепер можна. Хоча місце локації, а також «магазин», через який було куплено установку, і досі не розголошуються.