Позачергова – не обов’язкова?

00:00
466
views
фото Олександра Шулешка, «УЦ».

Подання про скликання позачергової сесії Кіровоградської обласної ради вніс начальник ОВА Андрій Райкович. Засідання мало відбутися 6 березня. Мало, але не відбулося.

Нагадаємо: на порядку денному було два важливих питання. Перше – про роботу ОКВП «Дніпро – Кіровоград», друге – щодо закупівлі обласним онкоцентром гамма-терапевтичного апарата, навколо якого виник конфлікт між керівником онкологічного центру Костянтином Яринічем та головою обласної ради Сергієм Шульгою з залученням народних депутатів.

Початок засідання затримався більш ніж на годину через повітряну тривогу. Після реєстрації виявилося, що присутні лише 14 депутатів (з 64-х). За відсутності кворуму сесія вважається не повноважною. Між іншим, представників ЗМІ в залі було набагато більше, ніж обранців.

Чому більше ніж пів сотні депутатів проігнорували позачергову сесію? Зрозуміло, що Лінько і Яровой воюють, їм не до засідань. Дехто, можливо, хворіє. У когось невідкладні справи. Ну, загалом це може бути 10-12 чоловік. А решта? Голова облради так прокоментував ситуацію: «Вочевидь, депутати не захотіли розглядати заполітизовані питання»…

Ігор Волков, голова фракції «Слуга народу», резонно пояснив: «Сесія не відбулася, бо депутати не прийшли». Воно-то зрозуміло. А причиною, через яку не прийшли, назвав «небажання депутатів розглядати питання, які не підготовлені», і додав: «Хтось хоче розглядати питання і голосувати, а хтось – безкінечно займатися місцевою політикою»…

А керівник фракції «Європейська солідарність» Сергій Коваленко вважає, що депутати не зібралися через повітряну тривогу. «Мова не йде про ігнорування засідання, – наголосив пан Коваленко. – В регламенті виписано, як діяти, коли засідання переривається тривогою, а коли вона на початку – ні. Переконаний, що до наступної сесії ми це питання врегулюємо».

Наступна сесія має відбутися 31 березня, вже підписане відповідне розпорядження. Питань винесено чимало. Чекаємо на кворум та плідну працю депутатів.