У Кропивницькому пом’янули жертв політичних репресій (ФОТО)

09:59
1272
views

21 травня у Кропивницькому відбулася пам’ятна хода з нагоди Дня жертв політичних репресій, у якій взяли участь керівництво міста та області, духовенство, активісти громадських організацій, політичних партій та містяни.

Щороку в третю неділю травня в Україні вшановують усіх репресованих, що стали жертвами радянської системи.

 

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі міськради.

Кілька сотень кропивничан з квітами та державними прапорами пройшли від Кафедрального собору Різдва Богородиці до пам’ятного знаку «Борцям за волю України – жертвам політичних репресій».

Багаторічний в’язень радянських таборів, кропивничанин Семен Сорока передав під час урочистостей червоно-чорний прапор збройної боротьби українського народу молодому патріоту Назарію Овчаренку як символ безперервності змагань за свободу і незалежність України.

Семен Сорока також подякував міському голові Андрію Райковичу за благоустрій навколо пам’ятного знаку жертвам політичних репресій.

Хода завершилася покладанням квітів до пам’ятного знака та вшануванням пам’яті загиблих хвилиною мовчання. Після урочистостей Єпископ Кіровоградський та Голованівський Марк відслужив панахиду за всіма репресованими.