Євген “Усач” Тельнов став Героєм України посмертно

14:06
2808
views

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України Євгену Тельнову, позивний «Усач», посмертно.

«Сьогодні я прийняв рішення присвоїти високе звання Герой України Євгену Львовичу Тельнову, знаменитому «Усачу», який загинув 15 лютого 2015 року у боях під Широкіно, особисто знищивши декілька танків противника, які готували наступ на мирний Маріуполь», – сказав Петро Порошенко під час виступу на урочистих заходах з нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України.

Високу державну нагороду з рук Глави держави отримала дружина Героя Світлана.

Євген Тельнов народився 1961 року в Кіровограді.

10 червня 2014 року прибув до батальйону спеціального призначення «Донбас» у село Нові Петрівці. З 13 липня по 31 серпня перебував у зоні АТО (Артемівськ, Попасна, Іловайськ). Позивний «Усач» – третій взвод першої роти окремого батальйону спецпризначення «Донбас».

26 серпня був поранений осколком міни на околиці Іловайська. 29 серпня при виході з Іловайська в районі села Червоносільське батальйон потрапив під обстріл танків. У результаті 109 бійців потрапили в полон, більше 45 загинули. Євген Тельнов разом з 12 побратимами вийшли зі зброєю, при цьому Євген з гранатомету підбив два танки Т-72Б3 підрозділів шостої танкової бригади РФ і два БМД Збройних сил РФ.

Загинув у бою під Маріуполем 15 лютого 2015 року, потрапивши у засідку.