У Кропивницькому послугою «Шлюб за добу» скористалися вже 18 пар

13:56
1783
views

У Кропивницькому з моменту запуску «пілоту» одружилися 18 пар, троє наречених є громадянами Туреччини, Азербайджану та Німеччини.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року №192-р, Кропивницький увійшов до переліку міст, що беруть участь у пілотному проекті «Шлюб за добу».

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі Головного територіального управління юстиції в області.

Як зазначила заступник начальника Управління державної реєстрації ГТУЮ у Кіровоградській області Раїса Дайдакулова, проект передбачає відхід від старих бюрократичних радянських норм, які діють донині й змушують українців чекати щонайменше 30 днів з моменту подання заяви. Натомість завдяки реалізації проекту закохані жителі Кіровоградщини можуть офіційно зареєструвати свої стосунки у будь-який день.

Щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у максимально короткі терміни, закоханим необхідно:

1. Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу.

2. Обрати дату та час для проведення державної реєстрації.

3. Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.

Організаторами проведення державної реєстрації шлюбу є Кіровоградська обласна філармонія та Кіровоградський обласний художній музей, які подали на адресу Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області клопотання про спроможність надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу.

Адреси організаторів:

Кіровоградська обласна філармонія (вул. Кавалерійська, 8, Кропивницький);

Кіровоградський обласний художній музей (вул. Велика Перспективна, 60, Кропивницький).