Фірми, яка «оформила» пенсіонерку з Кіровоградщини на роботу в Києві, не існує?

11:16
2391
views

Пенсіонерка з Новгородківського району Олена Яценко написала листа у фірму, яка нібито оформила її на роботу в столиці, однак пошта повернула його назад.

Про це жінка розповіла «УЦ».

Олена Яценко з села Куцівка Новгородківського району несподівано з’ясувала, що хтось «оформив» її на роботу в Києві.

«На початку червня мені зателефонували з Пенсійного фонду і запитали: «А що ж ви не повідомили, що працюєте?» – сказала вона. – Та я після виходу на пенсію нікуди на роботу не йшла».

За словами жінки, на пенсію вона вийшла у 2009 році. До того працювала на елеваторі в Куцівці.

«Я спробувала зв’язатися з «роботодавцями», але там ніхто не взяв слухавку. Звернулася до поліції, однак мені заявили, що немає складу злочину. Тоді написала у фіскальну службу в Київ, але відповіді й досі немає», – зазначила Олена Яценко.

Тим часом Пенсійний фонд почав утримувати з жінки щомісяця по 308 гривень податку на прибуток.

Подруга Олени Яценко Ніна Григоренко написала в редакцію «УЦ»: «Справа в тому, що з пенсії пенсіонерів, які працюють, утримують прибутковий податок у розмірі 15% від пенсії. Саме тому її шукали працівники Пенсійного фонду – щоб вручити повідомлення про утримання з її пенсії. Для Олени це – 308 гривень на місяць. Дані з зарплати в Пенсійний фонд фірма «Роі Ком’юнікейшнз» подала вже за чотири місяці (березень-червень). Що значить відірвати від мізерної пенсії 308 грн.? Вчора вона подзвонила мені і зі сльозами повідомила, що в цьому місяці отримала пенсію на 460 грн. менше (відняли прибутковий податок з урахуванням «заборгованості»). Крім того, з тих пір, як держава встановила грабіжницькі тарифи на газ і електроенергію, ми, пенсіонери, змушені користуватися субсидією для їх оплати. Завдяки цій «зарплаті» вона ризикує залишитися без субсидії».

Тепер Олена Яценко спробувала отримати відповідь від столичної фірми за допомогою листа.

«Я спробувала – вкотре вже – зв’язатися з так званими роботодавцями, – сказала вона. – Цього разу вирішила не телефонувати, все одно там слухавку не беруть, а надіслати листа. Однак його повернули назад – за тією адресою фірми з такою назвою немає».

За даними Єдиного державного реєстру, ПрАТ «Роі Ком’юнікейшенз» зареєстроване на вулиці Павлівській, 9, у столиці. Директор товариства – Ніна Ткаченко, а засновники – киянка Людмила Даценко і москвич Михайло Симонов. За основним видом діяльності – рекламне агентство. Крім того, фірма займається консультуванням з питань комерційної діяльності, надає маркетингові та піар-послуги.