Обвинувачений у відмиванні грошей на Кіровоградщині екс-нардеп ще довго читатиме справу – НАБУ

11:07
1420
views

Екс-нардеп Микола Мартиненко ще довго знайомитиметься з матеріалами справи, бо там – дуже багато епізодів.

Про це в інтерв’ю «Інсайдеру» заявив керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

«Думаю, що якраз пан Мартиненко читати буде дуже довго, бо є багато епізодів, – сказав він. –  До речі, скажу, що в цій справі склалася неприємна тенденція, коли в соцмережах іде один спосіб захисту, а насправді поведінка зовсім інша. По справі Мартиненка ми на 98% виконали те, що планували з прокурорами, і я думаю, що саме розслідування закінчиться вже скоро. Але скільки Мартиненко читатиме, я не скажу».

Ситник також наголосив, що слідство отримало беззаперечні докази зі Швейцарії.

«Ця справа взагалі є рекордсменом по кількості міжнародно-правових доручень, і матеріали, які були отримані зі Швейцарії, нам дуже допомогли, – зазначив керівник НАБУ. – І коли ми їх отримали, то реально зрозуміли, чому захист Мартиненка так намагався оскаржити рішення швейцарських органів про передачу матеріалів до України. Ці матеріали є потужною доказовою базою, тому вони використали всі можливості, щоб максимально затягнути передачу цих матеріалів».

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Колишнього нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.