Голову Бобринецької РДА взяли на хабарі

13:28
3538
views

Прокуратура спільно з управлінням захисту економіки в області та Головним управлінням Національної поліції затримала на вимаганні й отриманні 5 тис. грн. одного з керівників райдержадміністрації на Кіровоградщині.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Посадовець вимагав та отримав гроші за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів. Його затримали сьогодні, 15 листопад, у службовому кабінеті під час отримання коштів.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення – ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру та обрання щодо нього міри запобіжного заходу.

За даними джерел «УЦ» у правоохоронних органах, мова йде про голову Бобринецької райдержадміністрації Сергія Шевченка.

Наприкінці жовтня голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко під час спільної наради з керівниками Державної екологічної інспекції, Нацполіції, обласних управлінь захисту економіки та лісового господарства, поставив завдання з активізації роботи щодо протидії незаконному вирубуванню полезахисних лісосмуг.