З іншого боку…

12:11
1014
views

Положительные эмоции – это эмоции, которые возникают, если на все положить.

М.М.Жванецкий

 

Почну з тривожної для багатьох новини: в американському штаті Нью-Джерсі помер відомий провісник весни бабак Мел. Це сталося саме напередодні Дня бабака. Звістка викликала мільйони коментарів у соцмережах, їхні автори висловлювали сумніви, що весна взагалі настане.

Але, з іншого боку, популяція бабаків ніяк не менша за людську, замість покійного Мела швидко розбудили Чака, підключилися чистокровні українські бабаки та фахівці Гідрометцентру, і всі страхи розвіялися – весна буде!

Мораль: не потрібно поспішати з висновками і, тим паче, з панікою.

Ще одним підтвердженням теорії бабака Мела може стати ситуація з нагнітанням загрози військової експансії з боку Росії. Три найвпливовіші світові видання – «Блумберг», «Нью-Йорк Таймс» та «Більд» – надрукували інформацію про неминуче й швидке вторгнення російських військ в Україну. З картами, схемами, супутниковими фото та витоками секретної інформації. Причому «Блумберг» повідомив про вторгнення як про факт, що відбувся! Капець, подумали українці.

Але ж ні! Спочатку Держдеп США оприлюднив заяву, що більше не вважає загрозу війни неминучою. Потім «Блумберг» спростував власний фейк. Ну й, нарешті, один із небагатьох адекватних членів «Зе-команди», міністр оборони Олексій Резніков розклав по поличках, чому українці можуть спати спокійно, не втрачаючи при цьому пильності.

«Вірогідність значної ескалації станом на сьогодні розглядається як низька», – чітко заявив глава Міноборони.

Низька так низька, заспокоїлися співгромадяни, але тут з іншого боку (географічно) з’явився Бацька Лукашенка й налякав усіх, мовляв, поки натовці почухаються, війська ОДКБ (РФ, Білорусь і Киргизія з Вірменією) дістануться Ла-Маншу.

Так кому вірити? Адже хто такий Резніков, ми ще не знаємо, проте добре знайомі з пафосними спічами «останнього диктатора Європи». Особисто я б таки вибрав Резнікова…

Звичка дивитися на ситуацію з різних боків дозволяє зберегти здоровий глузд і почуття гумору і, на моє переконання, дожити до кінця пандемії.

Давайте розглянемо під таким кутом зору скандал №1 – ДТП за участю нардепа Трухіна. Що тут скажеш? Жах, та й годі! Гроші (цілу сумку) патрульному пропонував, брехав, справу замилювали та затягували. Замазав усіх – і президента, і міністра МВС, і партію, і фракцію…

А тепер – з іншого боку. Спустити справу на гальмах не вдалося, і від цього вона отримала ще більший резонанс. Патрульні нарешті перестануть зважати на посвідчення крутих пацанів . А «крутелики» – літати дорогами із сумками грошей. Та й збирати гроші по областях їм буде набагато складніше – нема дурних! (Переборщив трохи. Є, звичайно.)

Аналогічний випадок. Днями ЗМІ розповіли, за що саме депутату «Слуги народу» Кузьміних дали хабар у півмільйона гривень. Пишуть, що він забезпечував перемогу в тендерах із закупівлі обладнання для лікарень, і за це брав «відкати» у розмірі 30% від суми договору. Ну гаразд на асфальтуванні доріг, але з наших жебрацьких лікарень?!! Що робити, зрозуміло – судити та садити. Якщо доведуть. Бо з такими відсотками відкатів у цього «волонтера» грошей вистачить на будь-який суд, навіть Європейський.

З іншого боку, хто ж тепер постукає до наших головлікарів із «комерційною пропозицією» відстебнути гроші за успішне проведення тендеру? Думаєте, все одно попруться? І посереднички всі на місцях лишилися.

Що жадібність з такими людьми робить! Здавалося б, працюй без усіх цих клопотів та одержуй у сто разів більше «пересічного громадянина». Ось, наприклад, заступник керівника НАБУ Анатолій Новак отримав у січні 200 тис. грн авансу та 1 мільйон 22 тисячі зарплати, і не краде! І хабарів не бере! Хоча, з іншого боку, за такі «бабки» сто лікарів можна утримувати. Сто!!!

Загалом, шановні читачі, оцінюйте проблеми з різних боків та шукайте максимально приємні оку. А якщо будете постійно «дивитися в корінь» – тільки нерви собі зіпсуєте.