Покровська громада: допомога землякам

00:02
611
views

З початку березня в Кропивницькому почав діяти гуманітарний хаб «Єднання», створення якого ініціювала Покровська міська військова адміністрація (Донецька область). Це один з поки що чотирьох таких хабів, що працюють в Україні.

 

Мета центру – допомога переселенцям з Покровського району. Це люди, які виїхали з гарячих точок – самого Покровська, а також з Курахового, Авдіївки, Селідового, Мар’їнки та інших населених пунктів. Допомагатимуть земляки землякам з розселенням, доступом до соціальних та юридичних послуг. Задля отримання допомоги потрібно зареєструватися, заповнити анкету. Саме в анкеті людина вказує свої особисті дані, контакти й визначає, чого потребує: продуктів, засобів гігієни, дитячого харчування, медикаментів, тимчасового житла, працевлаштування, консультації психолога, юриста й таке інше.

Керівниця хабу «Єднання» Ольга Гребенькова влітку минулого року приїхала до Кропивницького з двома дітьми. Добре пам’ятає, як важко було адаптуватися, знайти житло, влаштувати дітей. Пройшовши цей шлях, тепер допомагатиме землякам. Каже, що звертатися можуть переселенці з Покровського району, які наразі проживають не лише в Кропивницькому, а на території всієї Кіровоградщини. У перспективі «Єднання» планує допомагати переселенцям з усієї Донеччини, а не лише з Покровської громади.

– Лише за тиждень було заповнено майже 140 анкет, – каже пані Ольга. – Ми формуємо базу, хочемо, щоб якнайбільше людей знали, що ми почали працювати. Люди продовжують виїжджати з Покровського району, адже там дуже небезпечно. Натомість є такі, хто має намір повернутися додому через те, що тут не знайшли житла, не отримали допомоги, підтримки, почуваються непотрібними. Ми всім прийдемо на допомогу.

Заповнити анкету можна у будь-який зручний спосіб: написати у Телеграм (ЄДНАННЯ Кропивницький), WhatsApp, Viber: +38(050)524-85-23 або на електронну пошту: kropyvnytskyi.hub@gmail.com. Можна звернутися за адресою: місто Кропивницький, вул. Ельворті, буд. 5, каб.124 («Акустика»).