«Все було паляниця!»

13:23
436
views
Фото Сергія Якуніна.

«Все буде паляниця!» – під таким гаслом наприкінці минулого тижня відбулася благодійна акція до Дня працівників сільського господарства на площі перед міськрадою. Зрозуміло, що подія була пов’язана з хлібом Кіровоградщини. Причому хлібом з борошна цьогорічного, воєнного, врожаю.

Понад тридцять хлібопекарів з усієї області не лише з громад міст та районів Кіровоградщини, а й від професійно-технічних закладів,  торговельних мереж та закладів громадського харчування,  презентували свої короваї, що виглядали, як витвори мистецтва, а також запашні пиріжки, рулети, плачинди, вертути, хліб, різноманітні тістечка та пундики. Словом, кожен міг вибрати випічку на свій смак.

Організували захід декілька обласних департаментів та міських управлінь. Директорка департаменту агропромислового розвитку області Валерія Фурманова (у якої, до речі, саме був день народження), підсумовуючи результати заходу, відзначила, що 32 громади та 16 навчальних закладів області презентували свої короваї та хлібобулочні вироби. Що торгували і донатили. І що в цей день було зібрано для ЗСУ майже 180 тисяч гривень. Частину випічки передали пораненим бійцям. А карта області від Новоукраїнської громади, викладена з паляниць та булок, поїхала на передову.

Начальниця управління торгівлі та побутового обслуговування Кропивницької міської ради Алла Козлова зауважила, що вироби, які не були продані в той день, зберігаються, і охочі можуть їх придбати. Тому що збір на автомобіль для мобільних груп ППО – для захисту неба над Кіровоградщиною – продовжується. Алла Козлова акцентувала, що під час ярмарку повітряних тривог, себто загрози з неба, не було. Тому маємо віддячити ППО.

Фото Сергія Якуніна.

Кульмінацією усього дійства став благодійний аукціон короваїв, ціни на якому стартували від 400 грн. Найдорожчим лотом став коровай Аджамської громади, який придбали за дві тисячі гривень.

Бажаючі приєднатися до донатів на пікап для ЗСУ можуть перерахувати кошти на номер 5375 4112 1042 3203 або іншим шляхом, доєднавшись до сторінок волонтерської організації Krop:hub у  соц­мережах Інстаграм та Фейсбук. Адже остаточна мета – 300 тисяч гривень. Саме стільки коштує пікап для захисників нашого неба.