Щоб не було невідомих героїв

16:21
348
views

В обласному центрі запрацювала 12-та в Україні сучасна повнопрофільна ДНК-лабораторія науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Її відкриття і в мирний час мало б велике значення. А зараз, під час запеклої битви з жорстоким ворогом, такий інструмент у руках фахівців надто важливий.

Точно знати долю кожного бійця, віддати шану кожному захисникові і захисниці, вклонитися всім людом кожному герою – це святий обов’язок.

«Завдяки співпраці Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та органів місцевої влади відсьогодні ще в одній області розпочинає роботу надпотужна лабораторія, з допомогою якої вдасться значно пришвидшити ідентифікацію загиблих чи розшук осіб, зокрема військовослужбовців. В умовах сьогоднішніх реалій це важливе і дуже чутливе питання. Також вона сприятиме розкриттю тяжких та особливо тяжких злочинів», – розповів журналістам керівник експертної служби МВС України Сергій Кримчук.

У молекулярно-генетичній лабораторії проводитимуть експертизи, необхідні для встановлення:

– генетичних ознак (ДНК-профілю) біологічного матеріалу людини,

– слідів біологічного походження конкретної особи у змішаних слідах,

– ідентичності останків людини, ідентифікації загиблих,

– факту біологічного батьківства або материнства.

Обладнання лабораторії дозволяє досліджувати до 100 об’єктів (сліди, зразки) одночасно, за добу – до 200. Працюватимуть у ній фахівці відділу біологічних досліджень та обліку Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.