Над чим працюєте, Майстре?

11:04
819
views

Продовжуємо рубрику, в якій наші земляки, представники різних кіл творчої інтелігенції розповідають, над чим вони нині працюють, які мають плани, про що мріють. Сьогодні на запитання відповідають…

Керівниця гуртків «Тістопластика» та «Шляхетний фетр» Кіровоградського обласного ЦДЮТ Христина Приходько:

– Нещодавно закінчила роботу над лялькою «Соломія». Нині працюю над авторською лялькою «Козак». В такому стилі це вже друга.

Робота з дітками приносить велике задоволення. Мої діти беруть участь у різноманітних конкурсах і фестивалях, займають призові місця. Навчаю вихованців розвивати естетичний смак, любов до Батьківщини, до рідного краю. Мрію, щоб мої вихованці отримували велике задоволення від своєї роботи. Мрію зробити колекцію українських народних ляльок ручної роботи, тому дуже плідно над цим працюю.

 

Директорка КЗ «Дитяча школа мистецтв» Долинської міської ради Марина Бєлова:

– Закінчується нелегкий навчальний рік. Нещодавно провели яскравий благодійний звітний концерт «Кароока Україна», де зібрали гроші на рятувальні жилети. Виступали з успіхом талановиті учні школи, і я цьому дуже рада (молила Бога, щоб не було сирени, і діти та викладачі виклалися на 100 відсотків).

Очолюю творче об’єднання «Сузір’я Долинщини», до якого входять поети, музиканти, письменники. Виступаємо з ними перед громадою. Продовжую писати пісні, які звучать на теренах України.

За останній час творче об’єднання виступало у бібліотеках та школах міста, під час тривог – у бомбосховищах. Піднімали патріотичний дух у молоді, мешканців міста.

Мрію про світле майбутнє наших дітей, учнів школи мистецтв. Хочу, щоб були нові музичні інструменти (рояль, духові та народні), сучасні хореографічні костюми, для юних художників – переносна виставка, яка би радувала око глядачів (хороші фарби та полотна).

У мистецькому об’єднанні «Сузір’я Долинщини» – щоб наші митці мали можливість випустити книги та збірки, бо більшість творів присвячено саме історії та непростому сьогоденню нашої країни.

 

Народний майстер, гончар Микола Світайло:

– Днями завершую замовлення керамічного посуду для одного з місцевих ресторанів. Паралельно виготовляю чашки, тарілки, глечики тощо для свого ярмаркового столу. Також готуюся до майстер-класів. Групи вже набрані. Кожну суботу і неділю буду працювати з дітьми і дорослими.

Перемоги нашої хочеться! Мрію майстерню доробити і щоб ще більше людей тягнулися до творчості народних майстрів України.