У Кропивницькому поновили видачу дозволів на автономне опалення

00:36
5437
views
Умовне фото

246 жителів обласного центру отримали дозволи на встановлення автономного опалення у квартирах.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі міськради.

За словами голови комісії з влаштування індивідуального опалення у багатоквартирних житлових будинках Олександра Мосіна, у місті склалася ситуація, коли система теплопостачання розбалансована на понад 60%. Фахівці головного управління ЖКГ дійшли висновку, що збалансувати систему можна шляхом переведення на індивідуальне опалення останніх квартир з централізованим теплопостачанням, що залишились на стояку або загалом у будинку. В обласному центрі – 72 таких будинки, в яких наразі працівники ВАТ «Кіровоградгаз» вивчають технічний стан мережі газопостачання щодо можливості встановлення автономного опалення мешканцям, які подали заяви на розгляд комісії.

«Минулого тижня міський голова підписав меморандум із НАК «Нафтогаз України» про співпрацю щодо зменшення споживання енергії та використання природного газу у житловому секторі, – повідомив Олександр Мосін. – Відповідно до меморандуму, управління економіки разом з головним управлінням ЖКГ мають розробити програму компенсації. Згідно з нею, за обладнання і виконання робіт зі встановлення автономного опалення у будинках, мешканці яких вирішили повністю відмовитись від централізованого теплопостачання, 50% коштів планується компенсувати з міського бюджету і 35% – за рахунок інвестиційних компаній та НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, отримати дозвіл на встановлення автономного опалення у Кропивницькому було проблематично. Владу звинувачували у змові з тепловиками.