У Новоархангельському районі побили дільничного

09:34
1616
views

За фактом нанесення тілесних ушкоджень офіцеру поліції розпочато кримінальне провадження.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Пригода сталася 19 березня в Новоархангельському районі. До поліції доставили 29-річного місцевого жителя, який, перебуваючи у нетверезому стані, неподалік супермаркету став активним учасником бійки, в ході якої наніс удар по голові іншій особі, а також отримав тілесні ушкодження сам.

Незважаючи на наявні записи камер відеоспостереження, чоловік почав вимагати у поліцейських не притягувати його до відповідальності, інакше обіцяв звинуватити їх у своєму побитті. Коли ж на його вимоги правоохоронці не пристали, громадянин покликав до адмінбудівлі родичів та знайомих, спровокував конфлікт, у ході якого тілесні ушкодження отримав дільничний офіцер поліції.

Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», ч. 1 ст. 296 ККУ «Хуліганство», ч. 1 ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» ККУ. За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.