Люди, що у вас із мізками?!

13:17
757
views

Туш Gutalin збільшує об’єм ваших вій на 82%!

Це моя «улюблена» телевізійна реклама. Зрозуміло, насправді назва туші зовсім інша, але суті справи це не змінює. Яким чином автор рекламного ролика вирахував точну цифру й чим керувався, залишається лише здогадуватися чи дивуватися.

Часто-густо зрозуміти мотиви та цілі вчинків хомо сапієнс, які оточують тебе, вкрай складно. Особливо ті, які ніяким боком не вкладаються у норми загальноприйнятої моралі.

Найяскравіший приклад із зовсім свіжих – «весілля на мільйон». Двоє закоханих (обоє колишні правоохоронці) під час війни та економічної кризи у фортеці українського патріотизму Львові влаштували шалено дороге весілля на 500 гостей. Про те, що за цим бенкетом спостерігатимуть по всій країні сотні скалічених, тисячі вдів і сиріт, десятки тисяч переселенців, на думку не спало не лише «молодим», а й їхнім близьким та гостям. І зірковим артистам, які не погидували «прокурорськими» грошима. І навіть усім колишнім колегам 30-річного прокурора, які чудово розуміють, що в Україні немає мільйона доларів без корупції.

Це була просто демонстрація зневаги до ситуації в країні, смачний плювок у бік суспільства. Чомусь абсолютно впевнений, що «молодий» прямо з весілля на війну не вирушить. Напевно, вже оформлено «білий квиток» чи опікунство над старенькою бабусею – власницею його землі та машин.

Ну, зрештою можна припустити, що ці двоє збожеволіли від кохання, але чим думав голова Одеського теруправління НАБУ Володимир Деулін, коли отримував із рук президента Одеської юридичної академії Сергія Ківалова нагороду до Дня юриста? Так, того самого колишнього нардепа-регіонала, якого в народі називали Підрахуєм і завдяки якому українська мова збагатилася неологізмом «ківаловщина», що означає грубу фальсифікацію виборів.

Але повернемося до «арифметики туші для вій». Мені здається, усі ці фахівці з реклами раптово перекваліфікувалися в чиновників. Дивіться самі.

У пояснювальній записці до проєкту бюджету на 2024 рік уряд передбачив для Вищого Антикорупційного суду чітке планове завдання: «Рівень очищення суспільства від корупції – 42%». Чому не 41, не 44, а саме 42% – та ще загадка. Цікаво, у чому вони об’єм вій, у сенсі – рівень корупції вимірюють? У кількості кримінальних справ, судових вироків чи повернутих державі грошей? Тих, які від «прокурорських» весіль залишилися.

Ще приклад з арифметикою. У новому році уряд планує скоротити розрив у зарплаті чоловіків і жінок на 5 відсотків – цією приголомшливою новиною поділилася перший віце-прем’єр Юлія Свириденко. Для цього Кабмін затвердив цілу «Стратегію зменшення розриву в оплаті праці чоловікам і жінкам» (назва геніальна, крутіша за неї лише «Концепт посилення стійкості демократії в Україні»).

Немає сумнівів, що цей план буде успішно перевиконано, цьому сприятиме зменшення чоловічого населення України під час війни.

Запитання «Люди, що у вас з мізками?!», звичайно, риторичне, але зовсім не пусте. Поки президент Зеленський, як ошпарений, гасає світом, випрошуючи гроші та зброю для виживання нашої країни, його соратнички з’ясовують між собою стосунки.

Депутатка Інна Совсун подала до суду на Олексія Арестовича, котрий, на її думку, смертельно образив усіх українських жінок. Образився на Арестовича за жорстку критику влади й секретар РНБО Данілов. Той у відповідь не промовчав і виставив його повним неробою. Люди, вам справді більше нема чим зайнятися? Невже для вас вибори вже почалися?

Як завжди, столичні події відгукуються і в нашій провінції у сильно спотвореному вигляді. Шульга позивається до Дрозда, Вандрашек – до облради. У соцмережах поливають брудом Райковича і Кузьменка. За що? А так – для передвиборчої профілактики!

Нещодавно один капосник написав, мовляв, Райкович під час війни купив собі дорогущий «Бентлі», і соцмережі миттєво збурилися. Невже правда? Ну, як вам сказати? По-перше, не одне авто, не два, а двадцять два. По-друге, не «Бентлі», а пікапи. По-третє, не собі, а для ЗСУ. І не за бюджетні кошти, а за свої, задекларовані.

Тільки кому це все треба доводити та пояснювати? Тим, для кого війни в Україні немає?