Рекордний врожай

15:20
426
views

Правоохоронці викрили злочинне угруповання, у якого під час обшуків знайшли 370 кг канабісу на суму приблизно 80 млн грн. Про це повідомляє поліція Кіровоградської області.

За даними слідства, злочинне угруповання організував мешканець Дніпропетровщини, залучивши двох місцевих мешканців. Як зазначає Кіровоградська обласна прокуратура, незаконну діяльність ділки розгорнули в лісопосадці на території Долинської громади та у власних домоволодіннях.

«Аграрії» вирощували наркотики завдяки спеціальній системі посіву та поливу. Потім сушили, подрібнювали, а згодом збували наркотики на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Правоохоронці провели обшуки, за результатами яких вилучили 370 кг наркотиків, гроші, вакуумні пакувальники, електронні ваги та мобільні термінали.

Як зазначається, за цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків складає близько 80 млн гривень.

Наразі трьох зловмисників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу та повідомили про підозру. Розслідування проводиться за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.