Помер відомий кропивницький художник Володимир Кир’янов

10:29
2000
views

На 67 році пішов із життя художник Володимир Кир’янов.

Про це «УЦ» повідомили рідні померлого.

Він народився 15 березня 1951 року  в Кіровограді. Член Національної спілки художників України з 1992-го. З дитинства мав найрізноманітніші захоплення, але в середині 1970-х зрозумів, що живопис – це його життя, і пішов навчатися на факультет образотворчого мистецтва Ленінградського інституту театру, музики та кінематографії.

Як художник-графік співпрацював з видавництвами Кіровограда, Києва, Москви, Кривого Рога, Кишинева, зробивши ілюстрації до книг Віктора Шила, Олександра Жовни та інших. Брав участь у оформленні першого в Україні видання репресованого в сталінські часи поета Йосипа Мандельштама.

Відкриття виставки Володимира Кир’янова в обласному художньому музеї 19 квітня 2011 року

Володимир Васильович постійно брав участь у багатьох виставках. Нагороджений грамотами Міністерства культури України, Кіровоградської обласної держадміністрації та обласної ради, є лауреатом обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства ім. Осмьоркіна.

Роботи Володимира Кир’янова зберігаються в художньому музеї Кропивницького, Івано-Франківському обласному художньому музеї, приватних колекціях України, Ізраїлю, Австрії, Болгарії, Італії, Франції, Німеччини та Росії.