Через статтю «УЦ» у Кропивницькому перевірять діяльність дитбудинків сімейного типу

14:42
1658
views

Мер Кропивницького Андрій Райкович поставив завдання перевірити функціонування всіх дитячих будинків сімейного типу.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі мерії.

«Сьогодні, 27 березня, під час апаратної наради очільник міста проаналізував публікацію в щотижневику «Україна-Центр» щодо ситуації у дитячому будинку сімейного типу родини Гаркуш», – сказано у повідомленні.

Факти, викладені в матеріалі, мер назвав неприпустимими. Тож заступник міського голови з гуманітарних питань Наталія Дзюба отримала доручення негайно розпочати перевірку стану всіх сімейних будинків.

«Перевірте, яка там правова база, як працюють батьки-вихователі. Конкретно по цьому будинку, де знаходяться всього троє і вже давно повнолітніх людей, прошу і журналістів не створювати ажіотажу, бо ніхто офіційно не робив жодних кроків щодо виселення його мешканців, – процитували у прес-службі Андрія Райковича. – Але тримати двоповерхову споруду в ганебному стані ми теж не будемо. У місті є цілком пристойний соціальний гуртожиток, є центр матері й дитини, і, нарешті, існує черга на житло, на якій перебувають дві сотні сиріт. Нам ніхто не дозволить переступати закон».

Нагадаємо, у матеріалі Вікторії Барбанової йдеться про те, що чиновники вирішили припинити існування дитячого будинку сімейного типу, який організувала родина Гаркуш у 2000 році.