Що думають про проекти пам’ятника на центральній площі Кропивницького – реакція соцмереж

16:03
3605
views

Редакція «УЦ» зібрала висловлювання користувачів «Фейсбуку» про проекти пам’ятного знаку, який планують встановити на площі Герої Майдану в обласному центрі.

Орфографію дописувачів збережено.

Окремі кропивничани висловилися лаконічно.

«Тихий ужас!» (Ольга Березина).

«Боже, що це? Кошшмар…» (Olena Sinchenko).

«Мммда…» (Наталья Васютинская).

«Капець!» (Катя Постолатий).

«Щось не зрозуміле» (Evgeniy Jtskovsky).

«Та да. Ганьба якась» (Костя Ткаченко).

«Шок(((» (Наталя Андріянова).

«Це жахи» (Оксана Червоная).

Tina Salasenko висловила припущення, що проекти створені під впливом якихось речовин: «Что же они такое курят эти проектировщики?»

Багато користувачів проти самої ідеї встановлення у центрі міста чергового траурного знаку.

«Почему нет опроса жителей города по поводу установки чего то на площади? у нас есть скверы ,зачем на площади? площадь это центр города здесь происходят праздники устанавливают елку и вдруг установка памятника скорби. что то тут не правильно» (Сакинат Омаровна Рабаданова).

«Площадь для прогулок, встреч, общения, гуляний, фоток на память а не для траурных и иных грустных церемоний. Покойники и некропамятники в других определённых почётных местах» (Валерий Грабовский).

«Это точно хватит уже город в кладбище превращать, именно там место памятникам, а площадь для радости» (Оксана Громадская).

«Что не проект то кладбище в центре города» (Денис Скворцов).

«Ну не может быть кладбищем центральная часть города! Не сопоставимо с праздниками и концертами. Центральную площадь оставьте живым, ушедшие в мир иной имеют свою аллею, а главное, просто их надо помнить» (Nadya Khripun).

Вдалося знайти кілька конкретних пропозицій.

«Це як з муралом, місця крутезні – ідеї скупі, я б залучила до цього худшколу та мистецький факультет, впевнена там щось круте відшукали б точно!» (Олена Бринза).

«Сделать один, но реально красивый фонтан! Просто ФОНТАН!» (Igor Semidetnyj).

«Гірше не придумати. Ніхто не наважиться запропонувати назвати іменем Героїв Майдану іншу площу, наприклад, Дружби народів. І там можна поставити гарний пам’ятний знак. Це також центр міста. На центральній площі найкраще зробити гарний фонтан. Можна світломузичний. А площу назвати майдан Волі» (Сергій Дорогань).

«Ото посадити дуба, гроші витратити краще на охорону. доглядати, лікувати. якщо до 100 років не всохне – далі до 1000 років житиме без догляду» (Pavlo Bosyy).

Висловився і колишній головний архітектор обласного центру.

«Необхідно було б розпочинати з концептуального проекту вирішення простору площі, а потім вже переходити до деталей, а в нас все навпаки. Мабуть зверху так сказали та і архітектори які увійшли до складу конкурсної комісії теж чомусь промовчали. Варто звернутись хоча б до досвіду інших міст, наприклад Полтави» (Григорий Литвин).

Результати конкурсу на кращий проект оголосять 25 серпня.