В Інгулі знайшли збудника холери

09:54
1694
views

Збудника холери виділили з проби води з Інгулу в Центральному районі Миколаєв 7 серпня, його наявність підтвердив Одеський протичумний інститут ім. І. Мечникова.

Про це йдеться у повідомленні управління Держпродоспоживслужби у Кіровоградській області, текст якого має «УЦ».

У зв’язку з цим управління не рекомендує мешканцям області купатися і рибалити в акваторіях річок Інгул та Південний Буг.

У Кіровоградській області Інгул протікає територіями Новомиргородського, Олександрівського, Кіровоградського, Новгородківського, Компаніївського, Долинського, Бобринецького, Устинівського районів та Кропивницького. Оздоровчий табір для дітей у селі Бірки Олександрівського району знаходиться біля річки Тясмин. Оздоровчий табір «Сонячний» у селі Гурівка Долинського району має власний басейн для купання дітей. В інших зазначених районах дитячі літні табори відсутні. Мешканцям районів варто утриматися від купання і риболовлі.


Холера – це гостре діарейне захворювання, внаслідок якого людина за відсутності лікування може померти через декілька годин. Збудник холери – холерний вібріон. Джерелом інфекції є людина – хворий або вібріононосій. Холера передається лише фекально-оральним шляхом, частіше при вживанні забрудненої води для пиття, миття посуду, овочів, фруктів, при купанні тощо, а також через їжу і при побутових контактах. Основним резервуаром є люди та водні ресурси, такі як солонкуваті води і гирла річок, де часто відбувається цвітіння водоростей.