«Єдино правильне рішення»

13:33
285
views

Події, які активно обговорюються в українському суспільстві, пов’язані з Авдіївкою. Як відомо, вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський прийняв рішення вивести українських військових з цього населеного пункту. 

«Вийшли ті, кому загрожувало блокування. Виведення військ з Авдіївки було настільки успішним, наскільки це дозволяли обставини. Було вирішено віддати пріоритет збереженню життя бійців і припинити активні дії в межах міста, відійти на нові позиції. Там бойові дії продовжуються вже трохи західніше Авдіївки», – зауважив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський зазначив: «У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів з перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями, це єдино правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах».

Це офіційна інформація. Ми за авторитетним коментарем звернулися до нашого друга – командира 1-го батальйону 110 ОМБр Олега Дем’яненка. «Директор» переніс складну операцію на серці, зараз перебуває в лікувальному закладі, тому запитання і відповіді були короткими.

– Пане Олеже, як довго ваш батальйон захищав Авдіївку?

– Рік і дев’ять місяців.

– Чи треба, чи можна було продовжувати її обороняти?

– Є стратегічні моменти, є тактичні. Тактично останнім часом ми були не готові її обороняти. Стратегічно інколи треба відступити, щоб потім наступати. За кожною дією життя людей.

– Ваші хлопці вийшли?

– Так.

– І – як почуваєтеся після операції?

– Дякую, все добре. Чекаю на повне одужання, щоб приймати рішення про свої подальші дії.