100 000 від матері героя

11:29
471
views

100 тисяч гривень пожертвувала на оборону пенсіонерка Єва Гутцул, жителька села Панчевого Новоукраїнського району. Її син Анатолій Гутцул загинув два роки тому, захищаючи Україну.

 

Гроші жінка передала в благодійний фонд «Прихисток», який діє в Панчевому з початку великої війни. За словами очільниці фонду Тетяни Босько, Єва Гутцул, віддаючи сто тисяч, сказала: «Ці кошти він заробив там, тому вони повинні туди піти». Команда Тетяни Босько має намір придбати за них ще сім дронів.

Анатолій Гутцул народився 6 жовтня 1975 року. Успішно закінчив Панчівську загальноосвітню школу. Пройшов строкову військову службу. Повернувшись у рідне село, вивчився на тракториста. Сумлінно працював механізатором у колгоспі ім. Куйбишева, в агрофірмі «Панчеве». Сміливий, працелюбний, веселої вдачі, користувався авторитетом серед односельців. Разом з дружиною Наталією виховав сина Олександра. З 2014-го, протягом майже 5 років, Анатолій Гутцул брав участь в антитерористичній операції на сході країни. Відслуживши, повернувся до цивільного життя, працював у сільському господарстві. У перші дні російського повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист рідної землі. Служив у розвідці. 8 квітня 2022 року загинув, виконуючи бойове завдання на Луганщині. 13 квітня 2022 року його з почестями поховали в рідному селі.