Олександр Цибульський: «Музика дає мені все»

11:57
414
views

Днями в залі обласної філармонії з дивовижним концертом виступив австралійський музикант українського походження Олександр Цибульський. Концерт пройшов у творчій співпраці з камерним оркестром «Концертіно» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова). Олександр Цибульський – гітарист-віртуоз, лауреат перших премій дванадцяти міжнародних конкурсів. З концертною діяльністю виступав на сценах США, Японії, Мексики, України, Австралії, Нової Зеландії та багатьох інших країн.

Виступ Олександра Цибульського – це справжнє мистецтво, що оживляє душу і зачаровує слухачів. Гітарний віртуоз дарує нам не лише неймовірну техніку, а й безмежну емоційність через кожну ноту. Його майстерність викликає захват і залишає незабутні враження, даруючи нам мить музичної чарівності. Це втілення філігранної майстерності та захоплюючої динаміки. Кожен акорд, кожен перехід відзначалися неймовірною точністю і витонченістю виконання, а музична енергія заповнювала простір, збуджуючи уяву та дотираючи струни наших почуттів.

Олександр Цибульський чарував аудиторію майстерним виконанням творів великих композиторів, таких, як Бах, Боккеріні, Джуліані, Вівальді. Його інтерпретація їхніх творів була виразною, емоційно насиченою та дотепною. Кожна нота й кожен акорд спліталися в незабутню мелодію. У фіналі директор філармонії, заслужений працівник культури України Наталія Агапєєва подякувала за прекрасний концерт колективу камерного оркестру «Концертіно», його керівниці, заслуженій діячці мистецтв України Наталії Хілобоковій та Олександру Цибульському.

Підтвердженням його майстерності став проведений ним наступного дня майстер-клас, що розкрив деякі таємниці його витонченого виконавства. Учасники отримали можливість поглиблено познайомитися з його технікою, відчути тонкощі виразності та вибірковості в грі. Кожен момент цього майстер-класу був заповнений знаннями та енергією, якими він ділився з учасниками. Цей додатковий акт мистецтва не лише підкреслив його винятковий талант, але й надав можливість іншим розвивати свої музичні здібності.

По закінченню майстер-класу маестро дав коротке інтерв’ю.

– Окрім віртуозної техніки, усі відзначають особливість вашої манери виконання – закриті очі. Що під цим криється?

– Все просто. Очі як інструмент пізнання світу забирають певну частину енергії при роботі головного мозку. Коли очі відкриті, ви більше напружені. Коли закриті, вивільняється від 20 до 30 відсотків розумової діяльності, які перенаправляються на інший напрямок – медитативний, духовний. Отже цей прийом дає мені можливість максимально розслабитись, щоб внутрішньо сконцентруватись на музиці.

– У такому випадку під час гри ви відчуваєте настрій чи стан аудиторії?

– Так. Маючи багату практику, я розрізняю різні види тишини. Є тиша просто глуха чи тупа, є така, що насторожує, є тиша, що пульсує теплом і позитивом. Та у будь-якому випадку тишу в залі насичує музика. А класична музика – це спілкування з публікою, яку твоя гра надихає, піднімає над собою.

– Окрім музики, ви маєте ще якісь захоплення?

– Саме музика дає мені все – можливість подорожувати, спілкуватися, пізнавати нове.