Не перепрацювали

10:44
318
views

Довгоочікувана сесія Кіровоградської обласної ради відбулася. На порядку денному – 47 питань плюс «різне». Дивно, що «різне» – «Інформування щодо результатів діяльності органів Кіровоградської обласної прокуратури у 2023 році» – слухали одиниці депутатів. Більшість залишила зал. Хоча дещо спромоглися вирішити.

 

Звіт голови обласної ради Юрія Дрозда за період з травня 23-го по травень 24-го без обговорень, з декількома зауваженнями, взяли до відома. Начебто всі наступні питання мали бути обговореними в комісіях, на фракціях, і засідання мало бути формальним – більшість «за». Але не цього разу.

Так, абсолютна більшість проєктів рішень обласної ради була підтримана – попрацювали депутати в період великої перерви. Хоча вже на початку голова облради у питанні «Про призначення керівників комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Кіровоградської області» запропонував виключити з тексту документа абзац «про призначення Табачука Андрія Володимировича на посаду директора КП “Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня”», який був в.о. Що сталося? А сталося те, що Юрій Дрозд бачить Табачука на посаді генерального директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області.

Владислава Шаповалова призначили керівником Регіонального центру розвитку послуг, а Олександра Чудного – начальником КЗ з управління будинками. Ще кілька кадрових призначень: Олександр Дудка затверджений на посаді директора Обознівського психоневрологічного інтернату, Дмитро Зосім очолив Веселокутівський інтернат, Наталія Щиголь – Кропивницький психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням. Світлана Бондарь призначена директором медичного фахового коледжу імені Мухіна. Інесі Колпак продовжили термін перебування на посаді директора КЗ «Обласний “Центр-Ветеран” з питань допомоги захисникам і захисницям України».

Депутати розширили межі геологічної пам’ятки природи місцевого значення «Каскади» до 72,5 гектара. І відтепер у Злинці не геологічна, а комплексна пам’ятка природи.

Питання «Про затвердження обласного плану формування мережі академічних ліцеїв Кіровоградської області» жваво обговорювалося. Його кілька разів ставили на переголосування, але так і не підтримали. Ці ліцеї в межах програми НУШ мають запрацювати з 1 вересня 2027 року. Проте мережа вже формується, але не всі громади області (а їх 49) надали пропозиції щодо створення академічного ліцею. Закон «Про повну загальну середню освіту» передбачає, що до вересня 2024 року в Україні має бути сформована мережа закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування. Мережа має бути затверджена саме до 1 вересня цього року, інакше ліцеї не увійдуть в розрахунки, тобто у фінансування. Депутати мали сумніви щодо терміну скликання наступного сесійного засідання, тому пропонували повернутися до розгляду цього питання. Та все одно голосів не вистачило.

Одноголосно списували та безоплатно передавали майно та транспорт комунальних закладів. Голова облради зауважив, що все це для фронту. Дійшли до питання, ініційованого Горбуновим, Коваленком та Чорноіваненком. Воно стосувалося призупинення повноважень депутатів політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Голоси депутатів, які брали участь в роботі сесії, і так були на межі. Присутні представники ОПЗЖ, а їх було четверо, заявили про конфлікт інтересів, тобто законну відмову від голосування. Не призупинили – питання набрало всього 16 голосів.

Питання №46 мав представляти Сергій Шульга, якого на той час вже не було в залі. Мали достроково розірвати контракт та звільнити директора – художнього керівника театру імені Кропивницького. Не повірите, але за було всього 4 голоси.

І ще з цікавого. Першому заступнику голови облради Семенюку змінили умови оплати праці, а голові чомусь ні. Коваленко зазначив, що мова йде про зменшення зарплатні. Якось так.