Найактивнішим мажоритарником від Кіровоградщини у березні був Яриніч – ОПОРА

11:13
1512
views

У березні троє депутатів-мажоритарників від Кіровоградської області суттєво знизили свій рейтинг.

Моніторинг проходить у рамках проекту Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за підтримки фонду «Східна Європа».

Про це «УЦ» повідомили у громадянській мережі ОПОРА, яка продовжує досліджувати діяльність народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах.

У березні 2017 року народний депутат Костянтин Яриніч зайняв найвище, 59 місце (25-те – у лютому), Анатолій Кузьменко – 62-ге (70-те – у лютому), Михайло Поплавський – 68-ме (80-те – у лютому), Олесь Довгий – 76-те (49-те – у лютому), Станіслав Березкін – 84-те (72-ге – у лютому).

У березні 2017 року, як і попереднього місяця, відбулося 12 пленарних засідань Верховної Ради, протягом яких депутати голосували 332 рази. За даними ОПОРИ, середній показник відвідуваності пленарних засідань (за фактом участі в усіх голосуваннях) депутатами, які підлягали моніторингу, склав 72%, що на 10% нижче, ніж в лютому 2017 року.

За моніторинговий період народні депутати Костянтин Яриніч, Анатолій Кузьменко та Олесь Довгий відвідали вісім з 12 пленарних засідань Верховної Ради (за письмовою реєстрацією). Михайло Поплавський не пропустив жодного пленарного засідання парламенту. Народний депутат Станіслав Березкін, згідно з письмовою реєстрацією, був відсутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України. Натомість, згідно з електронною, був присутній і голосував у парламенті.

Костянтин Яриніч та Анатолій Кузьменко стали співавторами одного законопроекту, не надсилали запитів, не мали виступів у парламенті. Олесь Довгий, Михайло Поплавський та Станіслав Березкін у березні не стали авторами чи співавторами законопроектів та постанов. Олесь Довгий за звітній період став автором трьох депутатських запитів.

В окрузі з народних депутатів-мажоритарників Кіровоградщини активним був лише Костянтин Яриніч. Анатолій Кузьменко проявляв активність епізодично. Не були активними Михайло Поплавський, Олесь Довгий та Станіслав Березкін.

Про свою діяльність систематично звітують Костянтин Яриніч та Олесь Довгий. Депутати Анатолій Кузьменко, Михайло Поплавський та Станіслав Березкін у березні про свою діяльність не звітували. Усі депутати, крім Михайла Поплавського, мають приймальні в окрузі.