З жителя Кропивницького вимагали хабар за працевлаштування за кордоном (ФОТО)

14:54
1743
views

Кіровоградська місцева прокуратура викрила директора підприємства на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. грн. з клієнта за вплив на прийняття рішення про видачу дозвільних документів для працевлаштування за кордоном.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

До підприємства, що надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, пошуку роботи, сприяння в оформленні документів, необхідних для отримання в’їзної візи з правом працевлаштування, звернувся мешканець Кропивницького для оформлення документів, необхідних для отримання в’їзної візи з правом працевлаштування за кордоном. Він сплатив усі необхідні кошти.

«Однак директор підприємства, запевнивши клієнта у необхідності надання неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. грн. для прискорення та сприяння у видачі відповідних дозвільних документів, схилив чоловіка до надання грошових коштів для передачі працівнику візового центру іншої держави», – сказано у повідомленні.

Прокуратура спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України затримала керівника підприємства за підозрою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України (позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.