У Кропивницькому визначили переможців проектів громадського бюджету. Грошей, правда, бракує

17:38
1840
views

У Кропивницькому завершилося голосування за проекти громадського бюджету.

Читайте також: У Кропивницькому почалося голосування за проекти громадського бюджету

Результати має у своєму розпорядженні «УЦ».

Серед великих проектів перемогли два:
– «Благоустрiй скверу «Покровський» здобув 1839 голосiв, потребує залучення 740 500 грн.;
– «Зiгрiємо наших дiтей» (замiна дерев’яних вiкон на пластиковi об’єднання в НВО №8) – 795 600 грн.

Серед малих проектів – «Створення вільної wi-fi зони в КЗ «НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ліцей №19 – ПЦ Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» – 37 650 грн.; «Проведення енергетичного аудиту в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок №74 «Золотий півник»)» –  50 000 грн.; «Реконструкція спортивного майданчика в центрі міста» –  100 000 грн. та інші.

Повний перелік можна переглянути тут.

Водночас, як пише «РК» з посиланням на начальника управлiння економiки міськради Андрія Паливоду, на реалізацію другого великого проекту (з заміни вікон) коштів не вистачає.

Секретар міськради Андрiй Табалов запропонував дати протокольне доручення управлiнням економiки, освiти та культури вивчити рейтинг малих i великих проектiв та вiдкоригувати його, згiдно з бюджетом 2017 року i галузевими програмами.

Всi проекти, якi увiйшли у рейтинг-переможцiв малих та великих проектiв, будуть реалiзованi, але авторам запропонують виконати їх або у рамках громадського бюджету чи галузевої програми. Наприклад, замiну вiкон можна здiйснити й у рамках програм управлiння ЖКГ.

Громадський бюджет – це частина бюджету Кропивницького, з якого здійснюється фінансування заходів, виконання робіт та надання послуг, визначених безпосередньо членами територіальної громади та оформлених відповідно до проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу.

Проекти подавалися з 1 лютого до 2 березня 2017 року.