Обласна лікарня отримала сучасне медичне обладнання на 5 млн грн

15:55
1543
views

Опікове відділення Кіровоградської обласної лікарні отримало сучасне медичне обладнання на загальну суму 5 мільйонів гривень за сприяння народного депутата України Олександра Горбунова. Під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника депутат особисто передав очільниці лікувального закладу Ларисі Андреєвій документи на апарати штучної вентиляції легенів, анестезії й штучного дихання та дихальної терапії.

«Я дійсно хочу подякувати Олександру Володимировичу за те, що він допомагає, що він чує, що він відкликається на мої прохання. Коли ми зробили ремонт в опіковому відділенні, нам було вкрай необхідне нове обладнання. Адже ви знаєте, в якому жахливому стані в нас було старе обладнання. Тому, розуміючи, що не завжди достатньо коштів в обласному бюджеті, я зателефонувала Олександру Володимировичу й буквально через 2 тижні отримала лист про те, що він зміг вибити 5 млн гривень з державного бюджету України», – зазначила головний лікар Л. М. Андреєва.

Уся апаратура, придбана на виділені цільові кошти, вже встановлена в оновленому опіковому відділенні обласної лікарні – єдиному в області. Подякувала керівник медзакладу народному депутату й за допомогу в придбанні обладнання для перинатального центру.

«Я розумію, що потреб у медицині дуже багато. Як обладнання, так і будівлі лікарень потребують оновлення. Все й одразу, на жаль, ми не в змозі охопити, але крок за кроком медичні заклади Кропивницького та області ми приведемо до ладу. І взагалі медичні заклади завжди можуть розраховувати на мою підтримку», – зазначив Олександр Горбунов.

Минулого тижня на сторінці в соцмережі колеги – народні депутати привітали Олександра Володимировича з обранням його головою Комісії з підготовки пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій при Міністерстві фінансів України. Приєднуємось до поздоровлень.

Наталія Затока