Прокуратура поки не знає, чи перевищувала поліція повноваження у рейдерському конфлікті під Кропивницьким

17:51
1655
views
Екс-командир батальйону Нацгвардії «Донбас» Анатолій Виногродський

Досудове розслідування у кримінальному провадженні про можливе перевищення повноважень поліцією під час конфлікту в Бережинці Кіровоградського району триває.

Про це «УЦ» повідомили у прокуратурі Херсонської області, яка проводить розслідування.

Довкола ТОВ «Нива-2010» виник конфлікт: його керівник Микола Трибіненко заявив у травні, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства.

27 червня представники охоронної фірми – демобілізовані бійці батальйону «Донбас» – прибули захищати майно ТОВ «Нива-2010» у Бережинку. Їх затримали поліція і Нацгвардія. Представники «Донбасу» та місцеві мешканці вважають, що правоохоронці діяли незаконно та перевищили свої повноваження.

https://www.facebook.com/olya.volina/videos/249021258926137/

На це начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко заявив: «Ми наголошуємо на тому, що працівники поліції, відповідно до своїх повноважень, жодним чином не втручаються у майновий спір між двома власниками. Всі ці питання повинні вирішуватися виключно у судовому порядку. На протиправні дії з боку прихильників обох сторін конфлікту поліцейські готові реагувати жорстко і в рамках закону».

Розслідування факту можливого перевищення повноважень передали до прокуратури Херсонської області. «УЦ» поцікавилася перебігом слідства та запитала, чи є вже якісь результати. В офіційній відповіді прокуратури сказано: «У провадженні слідчого відділу прокуратури Херсонської області перебуває кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівниками ГУНП в Кіровоградській області, спецпідрозділу Національної поліції «КОРД», Національної гвардії України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

З метою всебічного, повного та об’єктивного проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні допитано понад 80 осіб, як свідків та потерпілих, проведено відповідні судово-медичні експертизи, огляди та інші процесуальні й слідчі дії.

Також отримані тимчасові доступи до речей і документів (здійснення їх виїмки) за місцем скоєння злочину.

На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває».