У Кропивницькому активісти вимагають у нардепа Горбунова не рубати дерева (ФОТО)

10:47
2396
views

Активісти протестують проти вирубки дерев навколо стадіону факультету фізичного виховання педуніверситету в Кропивницькому.

Фото з акції виклала у Facebook активістка Ірина Лягул, передає кореспондент «УЦ».

Люди тримають плакати з надписами «Горбунов, не рубай дерева!», «90 дерев буде зрубано заради трибуни» тощо.

Нагадаємо, активістка ГО «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода вважає, що народний депутат від «Народного фронту» Олександр Горбунов має відповідати за майбутнє спилювання 90 дерев довкола стадіону факультету фізвиховання Центральноукраїнського педуніверситету в Кропивницькому.

«Вже років шість є плани реконструювати стадіон, і саме Олександр Горбунов “вибивав” гроші на цей проект, – заявила вона «УЦ». – Він не міг не знати, що проект передбачає спилювання дев’яноста дерев заради розміщення трибуни».

За словами ректора Центральноукраїнського педуніверситету Олега Семенюка, на відновлення зелених насаджень передбачено понад сто тисяч гривень.

Він зазначив, що стадіон нині занепадає: «Коренева система дерев, що там ростуть, руйнує покриття бігових доріжок. Якщо на бігові доріжки витратимо близько півтора мільйона гривень, то зрозуміло, що не допустимо руйнування. Треба, щоб дерева росли на певній відстані від них. Ще ми плануємо збудувати трибуну, що, крім усього іншого, дозволить укріпити схил. Частина дерев уже трухляві, на жаль».