З нагоди 85-ї річниці створення області

15:00
431
views

Так сталося, що ювілей Кіровоградщини відзначається в умовах війни. 10 січня у театрі імені Марка Кропивницького відбулися урочистості з нагоди 85-ї річниці створення Кіровоградської області. Начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова облради Юрій Дрозд привітали земляків і вручили обласні нагороди та відзнаки.

Заступника директора сільськогосподарського товариства «СТЕП-АГРО» Володимира Арсірія та заслуженого майстра спорту України, багаторазову призерку Паралімпійських ігор, вихованку Кіровоградського регіонального центру «Інваспорт» Анастасію Мисник нагороджено відзнаками Кіровоградської області «За заслуги» І ступеня.

Відзнаки «За заслуги» ІІ ступеня отримали засновники агрохолдинга «АгроВіста» Анатолій Кузьменко та сільгосптовариства «Колос» Василь Моцний, голова Кіровоградської обласної ради 1999-2006 років Василь Сибірцев і лікар-ортопед-травматолог КНП «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради» Володимир Остапчук.

Депутат Кіровоградської облради, колишній голова облдержадміністрації та міністр з надзвичайних ситуацій Валерій Кальченко й голова Кіровоградської обласної ради 1990-1992 р., 1994-1999 р. та 2006-2010 років Микола Сухомлин нагороджені медалями Кіровоградської обласної ради.

Не забули й про наших воїнів-захисників. Особові склади військових частин отримали ювілейні відзнаки. Героям-захисникам з Кіровоградщини вручено відзнаки Кіровоградської області «За мужність і відвагу». Також в рамках урочистостей почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної ради отримали волонтери, громадські активісти та керівники приватних підприємств, селянських господарств та благодійних організацій, які працюють на території області.

Начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович звернувся до присутніх з привітанням:
«2 роки наше гасло: “Кіровоградщина – край хліборобів і воїнів”! І в ньому – характер, позиція, воля майже мільйона жителів.

Кіровоградщина – серед областей, які мобілізували на фронт найбільше воїнів. Кіровоградщина два роки війни серед лідерів по збору зернових. Кіровоградщина стала одним із найбільших гуманітарних і освітніх хабів у центрі України. У перші дні війни ми буквально партизанськими дорогами відправляли тисячі тонн продовольства у сусідні області. І сьогодні знову наш курс до берегів Дніпра – на будівництво потужних фортифікацій.

І ті, хто на фронті віддавав своє життя за Україну, і ті, хто жнивував за кермом комбайна за себе і за сусіда, який пішов танкістом, і ті, хто день і ніч оперують поранених, волонтерять, приганяють такий необхідний транспорт для мобільних вогневих груп, і ті, хто навчають діток в укриттях під гул сирен, і ті, хто співають, щоб купити дрони для наших бійців, і ті, хто зберегли робочі місця, колективи, втримали економіку – всі ви – Кіровоградщина сьогодні! Стійка і незламна!

Я вірю, що ми пройдемо цей тяжкий, тернистий шлях до Перемоги. І свої наступні ювілеї наша область, з оновленою назвою, відзначатиме у вільній, мирній Україні».