Завдяки вашим донатам

11:12
317
views

Після відвідування Кропивницького Сергій Притула вирушив до Черкас, потім за планом були Луцьк та Рівне. Відомий волонтер публічно звітує про роботу фонду, який заснував.

 

В нашому місті провів дві зустрічі. На своїй сторінці у Фейсбук написав: «Публічний звіт перед громадою Кропивницького про діяльність фонду за 2 роки від повномасштабного вторгнення так гарно починався у конференцзалі, але “дякуючи” росіянам продовжився у бомбосховищі. Зрештою, це був вже другий захід в укритті за день, бо пару годин перед цим за таким же сценарієм відбувалась зустріч із курсантами Донецького державного університету внутрішніх справ.

Дякую також за зустріч представникам місцевої бізнес-спільноти. Дуже сподіваюсь на нашу плідну співпрацю. Ну і окрема подяка усій команді “Центру готовності цивільних Кропивницький” за організацію усіх заходів та чудову роботу по навчанню цивільного населення необхідним навичкам під час війни. Так тримати!»

Сергій Притула повідомив, що за понад два роки повномасштабного вторгнення росіян українці через фонд закрили потреби армії на понад 6,6 мільярда гривень. Фонд Сергія Притули придбав і передав військовим 243 ударних та 199 розвіду­вальних БПЛА, понад 8 тисяч дронів та понад 12 тисяч FPV-дронів, близько 11 тисяч різновидів оптики та понад 20 тисяч – зв’язку. А ще 1254 одиниці транспорту, 157 броньованих машин, 95 човнів. Зусиллями фонду ремонтується трофейна техніка та обладнуються командно-штабні машини.

Усе це стало можливим завдяки постійним донатам від українців та іноземців. Так, під час зустрічей із українцями в Канаді та США, куди нещодавно Сергій Притула їздив спільно зі Світовим Конгресом українців, вдалося зібрати 1,2 млн доларів і на них придбати понад 20 колісних бронеавтомобілів.

Притула зазначив, що одноразовий найбільший донат зробили в травні 2022 року. Це був один мільйон доларів. Середній донат за два роки складає 813 гривень. Але якщо брати по роках, то збори почали зменшуватися. За підсумками 2022 року сума одного донату складала 1000 гривень, у 2023-му – 600 гривень.

«Донатьте, волонтерте, робіть, що можете, кожен на своєму місці. Головне – не залишайтеся байдужими, – наголосив волонтер. – Пам’ятайте: скромний донат краще, ніж ніякий, будь-яка допомога війську сьогодні надважлива. Держава робить чимало для Перемоги, але без волонтерів вона не впорається, це вже очевидний факт».