Китайці хочуть інвестувати у Новокостянтинівську шахту 4 мільярди

10:32
1994
views

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко провів зустріч з генеральним директором Державного концерну «Ядерне паливо» Сергієм Дроботом та іншими представниками концерну щодо проекту збільшення обсягів видобування уранової руди на Новокостянтинівській шахті.

Про це «УЦ» повідомили в облраді.

Як повідомив керівник концерну, одна з найбільших корпорацій гірничої промисловості Китаю – China National Nuclear Corporation – готова інвестувати 4 мільярди гривень у розбудову та розвиток Новокостантинівського родовища, розташованого на території Кіровоградської області. Проект планують реалізувати протягом 2017 – 2020-х років.

Олександр Чорноіваненко запропонував створити програму виплату компенсацій людям, які проживають поряд з шахтою. Також він висловив пропозицію, щоб компанія, яка займатиметься розбудовою підприємства, зареєструвалась на Кіровоградщині, що дасть змогу поповнити обласний бюджет за рахунок податків від будівництва.

Чорноіваненко запропонував Сергію Дроботу сформувати робочу групу, яка складе перелік проблемних питань, визначить шляхи та терміни їх вирішення. Гендиректор «Ядерного палива» зазначив, що готовий презентувати робочій групі й депутатам обласної ради на черговій сесії обласної ради план роботи щодо реалізації проекту в 2017 році.