На Кіровоградщину планували завезти рекордну партію психотропів – 180 кг (ФОТО)

16:42
1523
views

За клопотанням прокуратури Одеської області Приморський районний суд Одеси взяв під варту двох підозрюваних у контрабанді амфетаміну.

Амфетамін – психоактивна речовина, стимулятор центральної нервової системи, є аналогом гормонів адреналіну та норадреналіну.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Одеської області, текст якого має «УЦ».

Суд визначив розмір застави у сумі 20 млн грн. кожному.

Регіональна прокуратура спільно з Управлінням СБУ в Одеській області та відділом по боротьбі з контрабандою Одеської митниці ДФС затримала партію психотропних речовин в особливо великих розмірах.

Під час проведення митного контролю вантажу з Бейруту до Одеського морського торговельного порту – жіночого взуття – правоохоронці виявили майже 180 кг пігулок амфетаміну.

Одеські правоохоронці майже тиждень контролювали переміщення контейнеру територією України: його вивезення з Одеського порту, розмитнення у Києві та вивантаження у Кіровоградській області.

Після огляду контейнеру з прихованими від митного контролю психотропними речовинами контрабандний вантаж вилучили в Одеському морському торговельному порту та замінили на імітаційний.

У ході розслідування правоохоронці затримали двох громадян Сирійської Арабської Республіки та повідомили їм про підозру.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) здійснює Управління СБУ в області.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила групу злочинців, які організували на Кіровоградщині виготовлення та збут особливо небезпечних наркотиків з місячним обігом у 300 тисяч гривень.