Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського дивувала кропивничан незвичними книгами на «Весняному книговирі»

17:06
2051
views

27 квітня 2017 року обласна бібліотека ім. Д. Чижевського стала співорганізатором  загальноміської акції – Книжкового фестивалю “Весняний книговир”, який відбувся на головній площі м. Кропивницького – Площі Героїв Майдану, з презентацією видань про туристичні ресурси Кіровоградщини та України, експозицією «Книга крапками», та збирали книги для бібліотек військових частин в рамках акції «Бібліотека українського воїна».

“Чи Ви знаєте, як виглядають книги шрифтом Брайля? А хочете подивитися?” – на це питання зупинялися абсолютно усі кропивничани та гості міста, які ще не побували на спеціалізованому бібліомайданчику для людей з вадами зору «Інтерсвіт». Цю унікальну, ексклюзивну виставку презентували на площі бібліотекарі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Крім цього, в експозиції ОУНБ можна було побачити книжкові перлини про дивовижні туристичні принади України, зокрема і Кіровоградщини.

Площа Героїв Майдану вирувала: безліч людей завітали на книжкове свято не лише подивитися на пропозиції видавництв та книжкових магазинів, але й жваво купували сучану українську книгу. Щиро дякуємо мешканцям міста, які дарували книги до “Бібліотеки українського воїна” – учням НВО №16, поету Борису Ревчуну, і багатьом небайдужим, зокрема молодим людям. Це було неймовірно емоційно насичене свято – з книжковими подарунками, новими знайомствами та зустрічами з добрими друзями. Третій рік поспіль “Весняний книговир” дає запал і стверджує: свято книги – це престижно, модно, актуально!

Книжковий фестиваль “Весняний книговир” триває і 28 квітня о 15.00 запрошуємо до відділіу обслуговування користувачів ОУНБ ім. Д. І. Чижевського на презентацію нового історичного роману Братів Капранових «Забудь-річка». А 29 квітня о 14.00  – до відділу краєзнавства, де відбудеться творча зустріч з поетами, прозаїками, публіцистами, перекладачами, членами Національної спілки письменників України Ольгою Полевіною та Олександром Архангельським.

Бібліотека запрошує на зустріч творчу спільноту, письменників,  викладачів вишів, вчителів, краєзнавців, бібліотекарів та всіх, кого цікавить творчість цих талановитих авторів.

Вхід – вільний.

Адреса: вул. Велика Перспективна, 24.