До нардепа від Кіровоградщини тепер можна торкатися

15:29
1753
views

Верховна Рада зняла недоторканість із народного депутата від групи «Воля народу» Олеся Довгого для проведення слідчих дій.

Таке рішення підтримав 251 народний депутат, повідомляє «УП».

Перед голосуванням Довгий заявив, що всі звинувачення проти нього неправдиві. Також він сказав, що «регламент порушив, але закон не переступав».

Він заявив, що був серед тих депутатів, які «протягували рішення» у Верховній Раді про призначення Юрія Луценка генпрокурором.

Довгий закликав парламент підтримати подання Луценка для того, щоб дати йому можливість «поставити крапку у всіх звинуваченнях, які лунають на його адресу».

Олеся Довгого підозрюють у дерибані землі на Жуковому острові в Києві, що завдало збитків на 82 млн грн.

Досудове розслідування встановило, що у період з 2007-го по 2009 роки Олесь Довгий спільно з службовими особами Головного управління земельних ресурсів Києва та іншими особами забезпечив ухвалення депутатами рішення щодо незаконної передачі землі.

23 обслуговуючим кооперативам для житлової забудови на 21 кілометрі Столичного шосе у Голосіївському районі Києва виділили земельні ділянки, фактично розташовані на території ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків».

На думку ГПУ, вина Довгого підтверджується доказами, зібраними з дотриманням принципів законності й верховенства права.

Довгому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Олесь Довгий у 2014 році виграв вибори до Верховної Ради в 102 виборчому окрузі (Кіровоградська область, центр – Знам’янка).