Лікарів Кіровоградщини запрошують номінуватися на «медичний Оскар»

15:22
1592
views

Поважна рада відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» – всеукраїнської нагороди для медиків за професіоналізм і милосердя – створила ще одну номінацію: «Вибір Поважної ради».

Про це «УЦ» повідомили в оргкомітеті.

«Мало хто розуміє ціну служіння. Тому ми допомагаємо українському суспільству побачити лікарів, які служать потребуючому хворому», – сказав про нагороду Блаженнійший Святослав (Шевчук), який є членом Поважної ради.

Рішення запровадити ще одну номінацію продиктовано тим, що не всі медичні заклади та громади отримали достатньо інформації, аби запропонувати свої кандидатури на нагородження орденом у встановлений раніше термін.

Правила подачі на номінацію «Вибір Поважної ради» такі. Кандидатуру може подати будь-хто з громадян України, громадська організація чи медичний колектив. Основний критерій – яскраві фахові та гуманні вчинки, які свідчать про високий професійний рівень кандидата і його моральні якості та беззаперечне служіння людям.

«Ми даємо ще один шанс розказати про лікарів, які жертвують власним життям і рятують інших там, де йде війна, про сільських фельдшерів, які поруч зі своїми пацієнтами 24 години на добу, про медичних сестер, які мають невичерпний запас співчуття, – зазначив голова оргкомітету Василь Князевич. – Ми чекаємо на імена тих, хто здатен у своїй професії на неординарні вчинки, продиктовані милосердям, високою гуманністю і, звичайно ж , професіоналізмом».

Лист- подання на номінацію «Вибір Поважної ради» слід надіслати на адресу Оргкомітету: orden.panteleimon@gmail.com до 17:00 21 липня 2017 року включно.

Поважна рада

Голова профільного Комітету Верховної Ради Ольга Богомолець назвала цю нагороду вчасною і сказала, що така відзнака створюватиме позитивне почуття вдячності лікарям в Україні.

Всеукраїнська відзнака «Орден Святого Пантелеймона» ініційована ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги» і підтримана чотирма українськими християнськими церквами, Міністерством охорони здоров’я, Академією медичних наук та профільним комітетом Верховної Ради.

До Поважної ради входять Святійший Патріарх Філарет, Блаженнійший Святослав (Шевчук), Леонід Кравчук, Уляна Супрун, Ольга Богомолець, Віталій Цимбалюк та інші відомі українці. Національна комісія вже визначила 20 кандидатів з тих, які подали регіональні експертні ради.

Нагородження переможців відбудеться 9 серпня, у день Святого Пантелеймона. Цього дня відбудуться Богослужіння у Софії Київській з участю номінантів та світська церемонія вручення нагород у Національній філармонії.