Рейдерським конфліктом під Кропивницьким зацікавилися в ОБСЄ

11:40
1880
views

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вивчатиме подробиці конфлікту в Бережинці.

ОБСЄ – Організація з безпеки і співробітництва в Європі.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ОДА.

13 липня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зустрівся з представниками Дніпровського офісу спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на чолі з Аттілою Молнаром. Основною метою зустрічі стало з’ясування подробиць надзвичайної події, що сталася позаминулого тижня у Бережинці, її причин та можливих наслідків.

«Ми поінформовані про події у Бережинці, але головне наше джерело – новини у засобах масової інформації. Для того ж щоб отримати повну картину подій, СММ ОБСЄ потребує більш чітких та детальних відомостей», – зазначив Аттіла Молнар.

Сергій Кузьменко детально розповів представникам СММ ОБСЄ про перебіг конфлікту в Бережинці. Щодо причин, які призвели до надзвичайних подій, посадовець виокремив недосконале антирейдерське законодавство та відсутність культури ведення бізнесу, адже в Україні частішають випадки, коли бізнесмени вважають, що можуть заволодіти чужим майном. Крім того, він вказав на роль, що відіграли у конфлікті окремі політичні сили, які фактично влаштували піар на побоюванні людей залишитися без майна. Кузьменко також наголосив, що сьогодні ситуація у селі повністю контрольована. Господарський спір вирішується у правовому полі, а реальний власник ТОВ «Нива-2010» сьогодні має можливість організувати жнива. Урожай на полях господарства – цілий та неушкоджений.

«Ситуація є цілком контрольованою. Ми чітко знаємо, що маємо робити і сьогодні, й завтра аби захистити майно людей!» – наголосив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, довкола ТОВ «Нива-2010» в Бережинці Кіровоградського району виник конфлікт: його керівник Микола Трибіненко заявив, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства.