У Кропивницькому після поновлення водопостачання вода рве труби (ФОТО)

16:15
3646
views

На вулиці Ельворті в обласному центрі вже кілька днів з-під асфальту б’є струмок, передає кореспондент «УЦ».

Наприкінці минулого тижня біля нього працювали робітники водоканалу і розповідали, що поки не можуть знайти місце пориву.

Як розповіла «УЦ» директор водоканалу Валентина Давидчук, саме в цьому місці складність пориву викликана тим, що наразі не відомо, де саме він знаходиться.

«Порив може бути під проїжджою частиною, – сказала вона. – На вулиці Євгена Чикаленка (кол. Мєдвєдєва. – Ред.) – подвійне асфальтне покриття, вода пробити його не змогла і знайшла собі вихід тільки у більш м’якому ґрунті, вже біля тротуару. Подібний порив вважається складним. А загалом після аварії в усьому місту малих та великих поривів з’явилися десятки. Адже декілька днів система то працювала, то не працювала. То був тиск на мережі, то його не було. Міська водопровідна мережа в багатьох місцях вже слабка і не витримує навантаження. Та більшість поривів вже ліквідовано. Цього вечора, коли кількість транспорту в районі Ковалівського парку значно зменшиться, ми розпочнемо роботи і на вулиці Ельворті. За ніч маємо ліквідувати порив мережі».

Під час апаратної наради сьогодні, 17 липня, міський голова Андрій Райкович звернув увагу комунальників на пориви водопровідної мережі міста.

«Переконаний, що ваші контрольні чи моніторингові служби повинні ефективніше контролювати місто і швидше реагувати на пориви. Люди мені скаржаться, що особливо на околицях вода може бігти по два – три дні, допоки приїде аварійна бригада водоканалу», – відзначив міський голова.

Нагадаємо, після падіння електроопори у Світловодську чотири міста області – Світловодськ, Знам’янка, Олександрія та Кропивницький – на кілька днів залишилися без водопостачання.