Один із учасників бійки, у якій на Кіровоградщині загинув АТОшник, гуляє на волі

20:19
3208
views
Місце, де знайшли тіло

Суд відпустив одного з учасників бійки у Малій Висці, після якої знайшли мертвим 30-річного учасника АТО, під домашній арешт.

Текст відповідної ухвали Маловисківського районного суду від 17 серпня має у своєму розпорядженні «УЦ».

Слідчий під час судового засідання заявив, що причетність підозрюваного до нанесення тілесних ушкоджень померлому встановлена, і попросив обрати йому в якості запобіжного заходу домашній арешт строком на 60 діб.

Підозрюваний зізнався, що наніс кілька ударів потерпілому. Водночас він заявив про свою непричетність до його смерті.

В ухвалі також ідеться, що підозрюваний «до кримінальної відповідальності притягується вперше, має постійне місце проживання, тому запобіжний захід у виді домашнього арешту може забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного».

Відтак суд постановив узяти підозрюваного під домашній арешт і заборонив йому покидати місце проживання з 16:30 17 серпня 2017 року до 16:30 11 жовтня 2017-го.

Ще одного учасника бійки днем раніше, 16 серпня, взяли під варту строком на 60 діб. Незважаючи на те, що він заперечив свою причетність до побиття і смерті потерпілого, Маловисківський районний суд ухвалив: «…більш м’який запобіжний захід, ніж тримання під вартою, не забезпечить належної процесуальної поведінки підозрюваного. Враховуючи, що злочини вчинено із застосуванням насильства до потерпілого, що спричинило загибель людини, для визначення розміру застави відсутні законні підстави».

Нагадаємо, трагедія сталася 8 серпня біля ставка в Малій Висці. Двоє спільників побили 30-річного учасника АТО під час застілля. Пізніше його тіло знайшли у ставку. За висновком експертизи, смерть настала внаслідок утоплення.

У Маловисківській районній спілці воїнів АТО вважають, що підозрюваним слід інкримінувати умисне вбивство, а не хуліганство та залишення в небезпеці.