Справу жителів Кропивницького, які викрали чиновницю з Миколаївщини, передали до суду

18:22
1342
views

Справу щодо двох жителів Кропивницького, які у березні 2017 року викрали разом з автомобілем Тоyота Land Сruiser Рrado заступника голови Єланецької райдержадміністрації, передали до суду.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Миколаївської області, текст якого має «УЦ».

Кропивничани 1977 та 1984 років народження довезли жінку до території Кіровоградської області, де залишили в безлюдній місцевості.

Зловмисники відібрали в неї мобільні телефони, банківську картку та паспорт її доньки, що був у сумці потерпілої, а також вимагали 3 тисячі доларів США.

Зловмисників затримали у Кропивницькому, де вони хотіли продати вкрадене авто. Один із нападників раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Їхні дії кваліфіковані за  ч. 2 ст. 146,  ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 289,  ч. 2 ст. 186, ч. 1 та ч. 3 ст. 357 КК України (викрадення людини, вимагання, незаконне заволодіння транспортним засобом, грабіж, викрадення документів та незаконне заволодіння паспортом).

Обвинувачені перебувають під вартою.

Обвинувальний акт скеровано до Арбузинського районного суду Миколаївської області, який вже призначив підготовче засідання у справі на 7 вересня.