У Кропивницькому серійний злодій «обносив» квартири, поки господарі спали (ФОТО)

13:15
1600
views

Поліцейським вдалося встановити особу злодія, на рахунку якого – понад десяти квартирних крадіжок у Кропивницькому.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

28-річний зловмисник, раніше неодноразово судимий за майнові злочини, користуючись необачністю деяких власників, уночі проникав до квартир через незачинені вікна, коли потерпілі відпочивали, та викрадав особисті речі.

«Встановити особу нахабного злодія оперативникам вдалося вже після того, як він спробував продати чуже майно стороннім громадянам, щоб заробити таким чином для себе гроші, – розповів начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Походження кількох мобільних телефонів, ноутбука та фототехніки чоловік пояснити не зміг. Однак досвідчені поліцейські швидко розшукали власників крадених речей. Довести причетність особи до скоєних злочинів у подальшому вдалося за залишеними крадієм на місці пригоди відбитками пальців.

Під час санкціонованих обшуків у помешканні підозрюваного працівники поліції виявили жіночі сумочки та гаманці, документи, частину оргтехніки та два мобільних телефони, викрадені у потерпілих».

За передніми даними, користуючись теплою порою року, злодій ночами бродив біля багатоповерхових будинків, придивляючись до відкритих вікон. Чоловік вилазив на підвіконня, обережно розрізав протимоскітну сітку і через вікно потрапляв до квартири. Вміння ходити в чужі оселі тихше кота дозволяло чоловіку в присутності господарів видивлятися дрібну оргтехніку, сумки з гаманцями, телефони та інші цінності. Так само непомітно злодій збирав усе це до своєї сумки і тікав.

Вміння «заходити» через незачинені вікна – не єдиний кримінальний талант підозрюваного. Серед особистих речей зловмисника оперативники виявили комплект із кількох десятків ключів, призначення яких нині поліцейські з’ясовують.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка». За скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до шести років.