«Олександрійський маніяк» заявив, що його побили у кропивницькому СІЗО

11:51
2965
views
Після огляду лікарями Никитюка не повернули в зал/Фото: «Моя Олександрія»

На чергове засідання Олександрійського суду Володимира Никитюка, якого підозрюють у двох вбивствах і замаху на вбивство, доставили з кропивницького СІЗО з травмами сьогодні, 31 серпня.

Никитюка звинувачують у вбивстві 21-річної Дарини Озарко (6 червня 2016 року), грабежі дівчат з замахом на вбивство (26 липня) і вбивстві 13-річного Станіслава Бойка (початок серпня 2016-го, точна дата не встановлена). Ще два злочини того періоду залишаються нерозкритими: пропажа 15-річної Софії Буц (1 травня), яку потім знайшли мертвою, і пропажа 12-річного Іллі Макарова (22 травня), якого не виявили досі ні живим, ні мертвим.

За клопотанням обвинуваченого, справа слухається судом присяжних.

Никитюк поскаржився, що його побили в СІЗО, передає «Моя Олександрія».

На початку засідання він показав суду садна на голові, животі, руках і ногах. За словами обвинуваченого, його побили 17 серпня.

Никитюк передав суду клопотання з проханням перевірити цей факт і поскаржився на погане самопочуття. Йому викликали швидку.

Лікарі зафіксували високий тиск. Вони діагностували ускладнений гіпертонічний криз, а також сліди травм на шкірі пацієнта. Медики зробили висновок, що Никитюк не може брати участь в засіданні. Після огляду його в зал не повернули.

Захист обвинувачуваного зажадав організувати перевірку факту побиття в СІЗО, провести негайне судово-медичне обстеження, а також вжити заходів щодо забезпечення безпеки Никитюка.

Після наради суд виніс ухвалу, якою доручив прокурору Кіровоградської області та керівництву Кропивницької установи виконання покарань №14 (СІЗО) провести перевірку факту побиття, організувати негайне судово-медичне обстеження, вжити заходів щодо забезпечення безпеки затриманого, а в разі підтвердження фактів – внести подію до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Хто саме побив Никитюка, поки незрозуміло. Але нібито не в’язні.

Наступне засідання у справі призначили на 14:00 26 вересня.

Нагадаємо, раніше Никитюк скаржився на тарганів у СІЗО.