Сергій Коваленко: «Для мене 103-й округ – дороги, медицина, освіта й багато тих завдань, про які говоритимуть виборці»

13:37
1452
views

Кандидат від «Європейської солідарності» Сергій Коваленко балотується у 103-му виборчому окрузі з центром в Олександрії. Саме це місто, каже, дало йому можливість стати тим, ким він є, – спочатку вчителем, потім очільником навчального закладу, а далі – першим заступником голови облдержадміністрації. Як потрапив до виконавчої влади, чому вирішив іти в парламент, які пріоритети ставить у політичній діяльності та про кандидата-двійника Сергій Коваленко розповів журналістам.

 

Першим заступником голови облдержадміністрації Сергій Коваленко почав працювати чотири роки тому. Говорить, і тоді йти у виконавчу владу, і зараз у політику запропонував Сергій Кузьменко.

– Сергій Анатолійович запитав, чи готовий я презентувати команду й бути кандидатом у народні депутати в 103-му окрузі, я майже одразу погодився. Іти самовисуванцем і бути одним із 450 народних депутатів – це означає визнати, що ти один у полі воїн. Своїм завданням у Верховній Раді бачу захистити ті євроінтеграційні процеси, той європейський вибір, той європейський напрямок, який команда продемонструвала в ці роки. Ми не повинні звернути з цього шляху, оскільки жити по-європейськи – це жити по-людськи. І такий розвиток однозначно гарантує партія, за підтримки якої я йду, – «Європейська солідарність», – каже кандидат.

За період роботи на посаді першого заступника голови облдерж­адміністрації Сергій Коваленко добре вивчив кожен район області, його економіку, сильні й слабкі сторони. Однак саме Олександрійський йому найближчий.

– Я народився в Олександрії. Там пройшло моє дитинство. Після армії та навчання з 1992 року працював учителем в олександрійській школі-ліцеї №20, потім директором. Моє становлення відбулось саме в Олександрії, – ділиться Сергій Коваленко. – Однак округ – це не лише моє рідне місто. Це Устинівський, Долинський, Петрівський і Олександрійський райони. Можу говорити про особливості кожної території. Устинівський район – будівництво амбулаторій у Криничуватці, капремонт дитячого садка в Лебединому, створення первинної медико-санітарної допомоги, оскільки його не було в Устинівському районі, початок роботи телемедицини. Долинська – з ГЗКОРом, з комбінатом, який постачає воду місту. Наразі будується водогін із використанням підземних вод поряд із Долинською, на що витрачається 24 мільйони гривень. Петрівський район – це відродження центральної районної лікарні, яка в Олександрійському госпітальному окрузі займає позицію ургентної лікарні високого рівня. Щодо Олександрійського району, то там уже створені три об’єднані територіальні громади – Новопразька, Приютівська і Попельнастівська. Вони досить успішні, там реалізуються проєкти, які дійсно покращують життя людей. Під керівництвом Сергія Кузьменка Кіровоградщина набула іміджу регіону в Центральній Україні, де є дороги. І ці дороги зробили і в дніпропетровському, і в полтавському напрямках, добудували об’їзну Знам’янки і зараз будується дорога на Миколаїв.

Разом із Сергієм Коваленком Центральна виборча комісія зареєструвала по 103-му округу його повного тезку. Двійник – самовисуванець, уродженець Одеської області, проживає в Київській області. Працює керівником проєктів громадської організації «Благодійний фонд “Слуга народу”».

– Одночасно зі мною по 103-му округу зареєстрований ще один Сергій Коваленко. Він живе в Києві, але вочевидь хоче допомагати саме жителям Кіровоградщини. Мрію познайомитися з ним, – іронізує кандидат.

Сергій Коваленко констатує: завдяки плідній роботі протягом попередніх років у команді Сергія Кузьменка, відчуває значну підтримку виборців.

– Я відчуваю довіру в спілкуванні з людьми, відчуваю ту підтримку й те бажання, щоб Кіровоградщина й надалі розвивалася, як протягом останніх п’яти років. Жителі області не пробачать нам того, що далі не будуватимуться й не ремонтуватимуться в такому темпі дороги, що не буде поступу в галузі охорони здоров’я, зупиняться ті дії, які ми зробили в галузі освіти. Оскільки Кіровоградщина за якістю та доступністю освітніх послуг із 25 регіонів України посідає четверте місце, то це серйозний сигнал, серйозна ознака. Минулого року ми створили два десятки інклюзивно-ресурсних центрів. Цього року запланували ще чотири, – підкреслює посадовець.

За освітою Сергій Коваленко – вчитель німецької мови. Ще в молоді роки, вільно володіючи іноземною, міг виїхати за кордон. Однак залишився в Україні. Зізнається, не поїхав би й зараз.

– Так, я вільно володію німецькою, у мене багато друзів за кордоном. Але німецька мова для мене робоча, а українська – рідна. Можна подорожувати, відпочивати, спілкуватися з друзями, але розумію, що саме тут, в Олександрійському колегіумі, я був потрібен у ці роки. Відповідальність і наміри, з якими я йду на вибори, – це не просто порожні обіцянки. За цими планами стоїть уже багато зроблених справ, – наголошує Сергій Коваленко. – Для мене політика – це мистец­тво домовлятися, переконувати, не переходити червоні лінії. Але без спілкування, без донесення своєї позиції неможливо досягти результату. Наше завдання – проєвропейський розвиток, НАТО, ЄС. Для мене 103-й округ – це дороги, медицина, освіта й багато тих завдань, про які говоритимуть виборці.

Продовжуватиме політик і започатковану обласну програму соціального захисту учасників антитерористичної операції і операції об’єднаних сил.

– Виконуючи завдання Сергія Кузьменка про забезпечення учасників АТО і ООС і членів їхніх сімей медичними послугами, які не передбачені в державному бюджеті, ми розробили обласну програму, відпрацювали її алгоритм. Тепер вони можуть отримати дороговартісне лікування коштом обласного бюджету. Тому завжди, коли ставите перед собою мету, її можна досягти, – переконаний він.

Сергій Коваленко часто зустрічається з жителями Кіровоградщини. Збавляти цих темпів не буде. Переконаний, народні депутати повинні більше спілкуватися з громадою та чути потреби, аби вчасно й вірно реагувати.

На думку кандидата, політик перш за все має бути відповідальним.

– Найголовніше – це відповідальність, чути людей. Не забувати про ті проблеми, з якими до тебе звертаються. І саме відчуття відповідальності, відчуття неспокою за іншого і є основним у роботі, вважаю, будь-якого керівника, у тому числі народного депутата, – підсумував Сергій Коваленко.

Політична реклама.