Голова Кіровоградської ОДА зустрівся з потенційними інвесторами з Литви

11:10
1331
views

«Ми хочемо щоб бізнес працював і розвивався, платив податки і гідну зарплату».

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко під час зустрічі керівників провідних сільськогосподарських підприємств області з почесним консулом Республіки Литва в Україні Євгенієм Лавровим, повідомили «УЦ» у прес-службі ОДА.

На початку зустрічі Сергій Кузьменко відзначив, що наша держава цінує допомогу міжнародних партнерів, зокрема фінансову. На його переконання, завдання влади полягає у створенні відкритих майданчиків, на яких бізнес спілкуватиметься з потенційними інвесторами.

Голова обласної державної адміністрації акцентував увагу присутніх на позиції глави держави, озвученої на засіданні Ради регіонального розвитку. За його словами, завданням влади сьогодні є створення сприятливих умов для розвитку підприємницької ініціативи.

«Ми очікуємо найближчим часом створення нової фінансової структури. Лише вона матиме дозвіл спілкуватися з бізнесом, а не різноманітні контрольні та правоохоронні органи, – наголосив голова облдержадміністрації. – Спілкуватиметься ця структура з бізнесом буквально по кількох позиціях: сплата податків і виплата заробітної плати найманим працівникам. Інших питань до бізнесу не повинно бути. Ми хочемо щоб бізнес працював, розвивався, платив податки та гідну заробітну плату робітникам».

Сергій Кузьменко переконаний, що законодавці підтримають ініціативу Президента України, і найближчим часом ми матимемо реформаторський закон для бізнесу.

Євгеній Лавров презентував керівникам провідних сільськогосподарських підприємств області інжинірингові проекти в області проектування та будівництва зерносушильних комплексів, елеваторів, заводів з виробництва високоякісних комбікормів, комплексного переоснащення підприємств харчової промисловості, поставок та обслуговування сільськогосподарської техніки.