Останній світанок

12:55
251
views

Сьогодні, 26 червня, в Новгородці провели в останнню путь двох з трьох дівчат, загиблих вдосвіта в неділю внаслідок ДТП. Третю батьки хочуть кремувати. Про це кореспонденту «УЦ» розповіли жителі Новгородки.

У селищі про загиблих Наталію Дорошко, Діану Каналош і Олену Грищук кажуть, що це були ідеальні діти: і добре вчилися, і чемні, ще й красуні. Олена, до речі, – з переселенців, які перебралися в Новгородку, рятуючись від війни. На випускному, який відбувся в суботу, усі троє отримали відзнаки за відмінне навчання. Планували навчатися далі – у вишах.

Після урочистостей в школі випускники трьох одинадцятих класів, всього близько 70 дітей, зібралися в кафе. О 22-й годині заклад зачинився, і юнацтво, розділившись на кілька груп, розташувалося на лавках. Хотіли разом зустріти світанок – є така традиція у випускників. Хоча батькам ця ідея не сподобалася, і вони наказували дітям не порушувати  закон про комендантську годину. Ті не послухалися.

Під ранок в одному з цих гуртів комусь спало на думку покликати знайомого власника «Мерседеса» і попросити, щоб відвіз до пам’ятного знака у вигляді гармати на в’їзді в  Новгогородку. Хоча туди пішки йти – хвилин з 15.  Власник «Мерседеса», 32-річний поліцейський, відгукнувся.

У машину помістилося лише семеро пасажирів – четверо дівчат і троє хлопців. Одна сіла на переднє сидіння. Решта вмостилося позаду, дівчата – у хлопців на колінах.

Дорога була мокра, після зливи, і на краю селища авто перекинулося, причому тричі.  Діана й Олена загинули на місці катастрофи. Наталія померла в селищній лікарні, куди її доставила «швидка». Ще одна з пасажирів нині – в лікарні у Кропивницькому. Стан її – тяжкий.

Водія затримали працівники ДБР. Йому повідомлено про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху. У ДБР кажуть, він керував авто напідпитку.

Редакція «УЦ» висловлює глибоке співчуття сім’ям загиблих дівчат і всій місцевій громаді.